Doktorima otkaz jer nisu hteli da sakupljaju sigurne glasove za Vuka Jeremića!? Umesto njih – primali veterinarske tehničare!

Žuta šabačka čivija „ubija“ demokratiju:

Da li je šabački gradonačelnik Nebojša Zelenović „Zelenko“ u svom jadikovanju „evropskim mundirima“ ( zajedno pisao sa kolegom paraćinskim „ Don Paunom“) napisao i to, kako je bez posla ostavio lekare Doma zdravlja samo zbog politike, odnosno zbog toga što su bili neposlušni i nisu hteli da u predsedničkoj kampanji idu od kancelarije do kancelarije i  ubeđuju kolege sa posla da daju sigurni glas Vuku Jeremiću?! Da li će u svom „jadovanju“ priložiti i sudsku presudu o nosnovanom deljenju otkaza lekarima? Da li se onda treba čuditi što nam lekari odlaze „trbuhom za kruhom“ u tu istu EU, jer ih „ovakvi“ teraju iz rođene zemlje…

Mi ne očekujemo da će oni priznati svoja nedela. Znamo  da će oni u jednom dahu tvrditi da sve ovo  nije tačno. I neka tako tvrde. Dešavanja i činjenice dokazuju sasvim suprotno:

– Bila sam u šoku što sam dobila otkaz, iako sam imala validni ugovor o radu do kraja godine ( počev od 4.04.do 31.12.2017.), koji sam dobila na konkursu Doma zdravlja! Saznala sam, da sam u stvari otkaz dobila zato što nisam prikupljala sigurne glasova za Vuka Jeremića u nedavno završenoj predsedničkoj kampanji, odnosno nisam poslušala naloge Dušana Petrovića, koji je u Šapcu i okolini sve činio ne bi li njegov kadidat pobedio – tvrdi za antikorupcijski portal Emabrgo dr Mina Stojšić. Tek kasnije sam saznala i to, da su sa spiskom za otkaze u Dom zdravlja došli „Dušanovi puleni i telali“, Dejan Marković i Sovranije Čonjagić. Neki su dobili otkaze, a neki su posmenjivani! Bila sam šokirana. Nas, doktore su oterali, a primali su na naša mesta veterinarske tehničare koji su bili  kandidati na listi „Pobeda za Šabac“!?

Ceo Šabac zna, da  je  „smena neposlušnih“ bila striktna instrukcija „Zelenkovog mentora Don Dušana“, koja se tada kao i sada morala bespogovorno sprovoditi! I sprovodila se. Eks dosmanlijski ministar Dušan Petrović, kažu advokat vrlo skromnih mogućnosti i nikakvog rejtinga, se svetio svakome ko bi stao na put njegovom planu da Vuk Jeremić pobedi na predsedničkim izborima i time se širom otvore vrata za pripremu  njegove kandidature za premijera Srbije!? Toliko je čovek cenio i ceni sebe… I ko god je stao na put ovoj „ utopiji“ morao je biti kažnjen. Ma ko bio i ma kakao se zvao.

– Otkaz sam dobila ubrzo pošto je smenjen direktor Doma zdravlja dr Branko Vujković, koliko je meni poznato iz istih razloga, jer nije hteo da radi kampanju za Dušanovog kandidata Vuka jeremića – nastavlja svoju priču dr Stojšić. – Šta sam u takvoj situaciji mogla da uradim, nego da odmah podnesem tužbu. I tužila sam i na sudu isterala pravdu. Dobila sam rešenje da mi je otkaz neosnovano dodeljen!

Cela ova ujdurma „Donovih telala“ odigrala sa u aprilu prošle godine. Tadašnji direktor Doma zdravlja „ dr Draga Ljočić“ u Šapcu, Branko Vujković  potpisao je ugovor o radu sa dr Minom Stojšić do kraja kalendarske godine, o njenom angažovanju kao lekara u  projektu  lečenja pacijenata na seoskim područjima matične opštine. Posao osim dr Stojšić dobilo je još nekoliko lekara. I sve je za nadležne opštinske organe bilo ispravno i profesionalno.

Ali, posle katastrofalnog poraza Vuka Jeremića na predsedničkim izborima, a posebno na teritoriji opštine Šabac, Dušan Petrović „je morao“ da pronađe i javnosti prikaže tobožnje krivce za totalni izborni neuspeh!? Naravno, to su morali da „odrade junoše, Zelenović sa svojim poltronima“…. Prvi na listi „ za odstrel“ bio je direktor Doma zdravlja, dr Vujković sa istim nezvaničnim razlogom: neangažovanje u kampanji Vuka jeremića… Posle njega odstranjeni su i lekari koje je on kao direktor primio!? Naravno, to je „odradila“ nova „politički podobna“  direktorka Doma zdravlja, dr Jasmina Stanković…

Osnovni sud u Šapcu ipak nije mislio tako kako je zamislio „ lokalni Don“. Poništio je rešenje nove v.d. direktorke Doma zdravlja. Sve se to dešava u oktobru prošle godine. Rešenje o otkazu ugovora dr Stojšić je poništeno, jer sudu nije dostavljen ni jedan jedini validni razlog otkaza ugovora o radu?! Objašnjenje iz ugovora o otkazu, da je prestala potreba za njenim angažovanjem zbog nekih organizacionih promena i smanjenja obima posla –  sud je s punim pravom ocenio kao nedovoljnim, pa je time samo potvrđeno ono što dr Stojšić od prvog trenutka tvrdi: da su motivi za otkaz sasvim druge prirode, čisto politički. Čista politička osveta gubitnika…

E.E.

Оставите одговор