Donova osveta majkama u režiji „Zelenka i Necaja“: Šapčane kaznili cenama vrtića!?

Zašto građani Šapca plaćaju skuplje vrtić nego bilo koji drugi grad u Srbiji, pa i Beograd?

Ko i dalje misli da politika u Srbiji nije sve – grdno se vara! Da smo u pravu ima zaista mnogo primera, a mi ćemo se zadržati na još jednom iz grada kraj Save, grada koji protivnici Srbije na zapadu nazivaju „ jednim od poslednjih bastiona antisrpske, prozapadne žute politike koja nestaje bukvalno iz sata u sat“!?
Građani Šapca, grada sa epitetom lažnog bastiona nekakve demokratije, slike i prilike despotije onih koje narod nije birao na izborima – ogorčeni su zbog mnogo toga. Pa, između ostalog i zbog činjenice, da plaćaju najskuplji vrtić za decu u celoj Srbiji:
Nije li ovo osveta „Don Dušana i njegovih satrapa sa vlasti“ za loše izborne rezultate – pitaju se javno građani, a antikorupcijski i neprofitni portal Embargo prenosi. – Na izborima „žuti maskirani u više kolona“ katastrofalno su prošli, ali su vlast zadržali postizbornim muvačinama i kupovinama odbornika! Gde to još ima da „preko noći kupite skoro celu odborničku grupu“? I onda i nije čudo što su zadržali vlast po svaku cenu, a izgleda da je cena bila vrlo visoka po glavi odbornika!? E, onda je na red došlo kažnjavanje neposlušnih birača, građana Šapca, jer nisu podržali „Donove junoše“… Jedna od mera bila je i cena vrtića. Osveta majkama, na deci, da plaćaju skuplje nego bilo gde drugde u Srbiji!
Perilikom nedavnog gostovanja „ na svojoj televiziji“, američkoj N1, na pitanje voditeljke čime su Šapčani nezadovoljni i na šta se žale i šta mu zameraju, gradonačelnik Šapca je skrušeno je odgovorio da su nezadovoljni što grad Šabac nedovoljno sarađuje sa vrhom države, te da su svim ostalim zadovoljni i prezadovoljni! Nije ni trepnuo, a „Zelenko je masno slagao“. To znaju svi u Šapcu, zna i on. Ali, zbog politike, zbog Dona, zbog onih spolja…Mora čovek da ne govori istinu?!
Pozivamo medije da pitaju građane Šapca da li im je to jedina briga, saardnja sa vrhom države? Kakve su to gluposti? Da li su, na primer zadovoljni cenom vrtića, koja je duplo skuplja nego u pojedinim gradovima. Cena vrtića za decu u Šapcu skuplja je nego u Beogradu! – ogorčeni su sugrađani na ove neistine gradonačelnika Nebojše Zelenovića. – Želimo da pitamo javno ono što bi vas pitale sve majke ovog grada – zbog čega je vrtić u Šapcu najskuplji? Cena je čak 6.800 dinara po detetu!
I zaista, evo uporednih cena vrtića u drugim gardovima Srbije, pa procenite sami ko je u pravu, ko govori istinu, a ko laže:
Beograd – 5.700 dinara
Novi Sad – 3.876,20 dinara
Niš – 4.000 dinara
Subotica – 3.300 dinara
Užice – 5.000 dinara
Ivanjica – 4.475 din.
Kraljevo – 4.294 dinara
Novi Pazar – 2.900 dinara
Da li neko misli da je u Šapcu skuplji život ili da deci obezebeđuju bolje uslove ili bolju hranu? Naravno da nije tako. Napominjemo da je ekonomska cena približno ista u svim gradovima i opštinama, ali odgovor leži u činjenici da rukovodstvo grada uzima od majki više novca od svih drugih gradova Srbije, ostavljajući taj novac za za kupovinu medijskog prostora, plaćanje nagrada i glasova tokom izbora.
-U svim gradovima u Srbiji iz budžeta se izdvaja 80 odsto sredstava a u Šapcu 75 odsto, zbog toga je u Šapcu najskuplji vrtić u Srbiji – tvrde upućeniji u ovu „žutu šabačku čiviju“…
P.S. Antikorupcijski i neprofitni portal Embargo danima čeka odgovore na mnoga pitanja koja su poslata na adresu Gradske uprave i javni baner gradonačelnika Zelenovića na kome tvrdi da na svako pitanje odgovara za jedan dan!? Nama još nije odgovorio, a prošlo je nekoliko dana… Kažu, čovek je otišao na odmor. Umorio se „ od silnih zahteva Dona“… Za sugrađane „ ionako nema vremena, niti će imati“!?
E.E.

Оставите одговор