Dr Birmančević: „Davno je umrla politika Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića“!?

Za blizu 20 godina koliko su u Šapcu na vlasti kadrovi propalog DS-a i Dušana Petrovića, pod led je otišla privreda u ovom gradu, u gradskim preduzećima uhlebljuju se isključivo stranački poslušnici, dok su svi oni koji ne dele mišljenje sa aktuelnim lokalnim vlastodršcima diskriminisani u svakom pogledu.

Ovo je razlog zašto Šapčani već 40 dana ne odustaju od zahteva upućenog gradonačelniku Nebojši Zelenoviću da podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore. Prema rečima narodnog poslanika u poverenika GO SNS u Šapcu dr Bobana Birmančevića, politici Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, odnosno onima koji više nikoga ne mogu da slažu, potplate i prevare, može da se izda četrdesetodnevni pomen.

– Oni više ne mogu da odu ni u jednu mesnu zajednicu. U svim mesnim zajednicama zatvorili su ambulante, vodovodne i kanalizacione mreže nema, nema posla za one koji nisu u njihovoj stranci. Zapošljavali su samo njihove članove i to 50 glasova ko donese na određeno vreme, a 100 glasova na neodređeno vreme. Nebojša Zelenović i Dušan Petrović zapošljavali su svoje aktiviste bez konkursa i ne u skladu sa zakonom i radnim mestom i stručnom spremom – rekao je dr Boban Birmančević.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju sa mesnim zajednicama GO SNS Šabac, istakao je da su građani diskriminisani ponovnim uvođenjem sistema “dinar na dva”, kojim su se nekada u Šapcu finansirali mahom projekti asfaltiranja ulica.

– Ulice Živojina Mišića i Miloša Pocerca asfaltirane su pre desetak dana i tamo niko ništa nije platio. Zbog čega bi građani seoskih i prigradskih mesnih zajednica plaćali, a u gradu ne plaćaju? A svi plaćamo porez. Ovo je čista diskriminacija grada Šapca svojih građana – naveo je Saša Maksimović.

Od zgrade Gradske uprave u centru Šapca, i ovoga puta demonstranti su noseći transparente prošetali do Međuopštinskog istorijskog arhiva u kojem je smešten kabinet gradonačelnika Nebojše Zelenovića, njegove administracije, kao i kancelarija narodnog poslanika Dušana Petrovića.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *