DR BIRMANČEVIĆ: POKAZALI SMO DA SRPSKA NAPREDNA STRANKA NE DAJE LAŽNA OBEĆANjA

U šabačkom prigradskom naselju Majur u kojem živi preko 7.000 ljudi, završeno je renoviranje škole i izgradnja fiskulturne sale. Ovo je prvo ispunjeno obećanje koje je svojim sugrađanima dala Srpska napredna stranka tokom predizborne kampanje.

Kako je istakao dr Boban Birmančević, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu, zvanično otvaranje očekuje se narednih dana. Pokazali smo da nema lažnih obećanja, nego da ima poštene priče i poštenog odnosa prema ljudima, dodao je dr Birmančević.

– Kada se nešto obeća to mora imati utemeljenje u realnim osnovama i u realnim izvorima prihoda. Finansiranje ovog sportskog objekta i renoviranje škole u iznosu oko 200 miliona dinara je iz Kancelarije za javna ulaganja, naravno, uz saglasnost Vlade Republike Srbije i predsednika države Aleksandra Vučića. Pokazali smo da sve što je dobro za građane može da nađe put rešenja – rekao je dr Boban Birmančević.

Radovi predstoje i šabačkoj bolnici. U budžetu grada Šapca planirana su sredstva u iznosu od 50 miliona dinara za izradu projekta rekonstrukcije i dogradnje. Iako je u pitanju investicija od velikog značaja ne samo za građane Šapca, već i okoline, prethodna vlast nije imala sluha da se ovo uradi.

– Novac odvojen iz budžeta grada Šapca, pre svega je predviđen za izradu projektne dokumentacije kako bi preko Kancelarije za javna ulaganja, uz saglasnost Vlade i svih relevantnih organa dobili ta sredstva koja su u milionskim iznosima. Očekujemo da će u najkraćem mogućem roku ovaj posao biti urađen kako bismo krenuli u izgradnju – kaže dr Birmančević.

Zbog dugovanja koja su ostala iza prethodne vlasti, na poslednjoj sednici Skupštine grada Šapca usvojen je prvi rebalans budžeta kako bi bila plaćena potraživanja. U pitanju su Apotekarska ustanova, koja je u međuvremenu ugašena, kao i dugovanje prema prevozniku „Duga“ iz Petlovače za takozvani besplatni prevoz.

– Ovo je još jedan od dokaza da prethodna vlast nije mislila o građanima i o imovini grada Šapca. Dug Apotekarske ustanove sa kamatama je 200 miliona dinara. Sa dobavljačima je napravljen dogovor i oni su nam otpisali 40 miliona dinara za kamate. Grad će u nekoliko rata vratiti osnovicu u iznosu od 160 miliona dinara. U rebalansu budžeta imali smo i deo koji se odnosi na, kako ga je Nebojša Zelenović nazivao, „besplatan prevoz“, pa je taj „besplatan prevoz“ koštao građane Šapca 24 miliona dinara.

U emisiji je, između ostalog, bilo reči i o optužbama šabačke opozicije da je aktuelni saziv nelegalan i nelegitiman, kao i o svakodnevnim pretnjama upućenim predsedniku države i članovima njegove porodice.