DR BIRMANČEVIĆ: ZELENOVIĆ SE IZ BRISELA VRATIO PRAZNIH RUKU

Sada se pokazalo da je Nebojša Zelenović sve ove godine bio lažni demokrata. Kada je izgubio izbore preobukao se u lažnog ekologa, a tokom kampanje prošle godine o ekologiji je imao svega dve rečenice. Otišao je u Brisel da se evroparlamentarcima žali na demokratiju u Srbiji, ali on ne želi da izađe na izbore. A na vlast nema dolaska bez izbora i bez podrške naroda. Mislim da se Nebojša Zelenović iz Brisela vratio praznih ruku – ocenio je dr Boban Birmančević, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu i narodni poslanik.

– Demokratski izbori održani prošle godine, Šapcu su doneli jednu novu i mladu ekipu, ljude koji imaju nove ideje, a koji između ostalog sprovode i politiku predsednika Aleksandra Vučića. To je, pre svega politika novih radnih mesta, boljeg i uspešnijeg Šapca. Ukratko, to je politika rezultata. S druge strane, politika lažnog demokrate i lažnog ekologa Nebojše Zelenovića poražena je ubedljivo. Nedostajalo im je 12.000 glasova. Izbori su ponavljani dva puta, a politika predsednika Vučića i Srpske napredne stranke svaki sledeći put imala je više glasova – istakao je dr Boban Birmančević.

Šapcu predstoje veliki i ozbiljni radovi, najavio je poverenik šabačkih naprednjaka i narodni poslanik. Jedan od prioriteta je rešenje problema sa kanalizacionom mrežom, a mnogo se očekuje od „Plana 2020-2025“ koji podrazumeva izgradnju kanalizacije širom Srbije, posebno na seoskom području. Ono što je bivši gradonačelnik Šapca tvrdio da je nemoguće, država pokazuje da je, ipak moguće, a reč je o izgradnji kanalizacije u četiri šabačka sela.

– Nemamo rešenu kanalizacionu mrežu u mnogim delovima grada, u prigradskim naseljima, a posebno na seoskom području. Očekujem da za početak kanalizaciona mreža bude urađena u Prnjavoru, Lipolistu, Slepčeviću i Drenovcu. Osim ovoga, očekuje nas postavljanje nove optičke mreže na području grada, a veliki posao je u toku po pitanju čišćenja 11 divljih deponija u okolini Šapca. Svima je u interesu čistija i zdravija Srbija, a ovaj posao je posao u kojem svi moramo da učestvujemo. Da se potrudimo da kada očistimo neku divlju deponiju, ona se više ne pojavi – rekao je dr Birmančević.

Pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članovima njegove porodice ne jenjavaju. Boban Birmančević ističe da je neverovatna situacija koja u ovom trenutku vlada u Srbiji da u tome učestvuju ljudi pozati po tome da su izgubili poverenje građana. Ipak, što su njihovi napadi na predsednika jači, podrška građana Aleksandru Vučiću je veća.

– Aleksandar Vučić bori se kao lav i to je činjenica. Bori se snažno, posvećeno, a rezultati su vidljivi. Teško je naći u istoriji naše države čoveka koji je uradio toliko za Srbiju, a uradiće i više. A usred pretnji i njemu i njegovoj deci, njemu je na prvom mestu Srbija – kaže dr Birmačević.