Dr Šapić opet pokušava da sakrije poslovne veze sa uhapšenim Dedovićima!?

Predsednik opštine Novi Beograd najbolji je kad deli tuđe:

Ponovo predsednik opštine Novi Beograd ne govori istinu, kada se opet (!?) javno ograđuje od ujaka, ujne i brata od ujaka tvrdeći da nema baš nikakve veze sa privatnim životom porodice Dedović!?
E, pa nije baš tako, doktore Šapiću, jer ovo je drugi put da se javno ograđujete od nekoga sa kojima ste izgleda, ipak u vrlo bliskim poslovnim vezama:
Antikorupcijski i neprofitni portal Embargo je detaljno objasnio prirodu veza i “kombinacija” Šapića ( Aleksandra i oca Miloša) sa Radetom Dedovićem oko bagatelne kupovine lokala Alilija u Studentskoj 45a, zbog čega je zvanično pokrenuta istraga tužilaštva, Odeljenja za borbu protiv korupcije i privatna Krivična prijava i tužba porodice pokojnog Alilija…Podsećamo, MUP Srbije je protiv više osumnjičenih, među kojima su i dvojica službenika opštine Novi Beograd, pa i lično Aleksandar Šapić, podneo Krivičnu prijavu i saslušanja osumnjičenih ( posle silnih prebacivki iz jednog tužilaštva u drugi, zbog pitanja nadležnosti) očekuju se u narednom period!!!
Poslednji slučaj hapšenja porodice Dedović ( sina,oca i majke) zbog muvanja sa finansijama je novi dokaz da u svemu ovome nisu čista posla, ali se ne sme zaboraviti da je ujka Rade Dedović svojevremeno na lokalnim izborima bio visoko rangiran na Šapićevoj izbornoj listi! Time još jednom pada u vodu Šapićevo objašnjenje kako on sa njima nema nikakav privatni kontakt?!
I treće, što opet može biti vrlo interesantno za istražne organe je činjenica koju je Embargo svojevremeno objavio, da je Šapić jednog svog rođaka, koji se opet, možda slučajno preziva kao i uhapšeni, pre nekoliko godina “častio opštinskim stanom”! Verovatno će opet reći, kako ni sa tim rođakom on nema nikakve privatne veze i da je u opštinski stan “ nasilno upao tek tako i u njemu godinama nezakonito ostao”…

Aleksandar Šapić je pre nekoliko godina, skoro na početku svog mandata predsednika opštine Novi Beograd – učinio je gaf vredan svake pažnje i familijarnog poštovanja! Dodelio je stan svom rođaku V.D., na Bežanijskoj kosi, u Ulici Pere Segedinca broj 3! Rođak je bio bez stana, a živeo je i radio na Novom Beogradu, pa da se ne potuca od nemila do nedraga… Našao mu se poznati i moćni rođa… I da ne bude zablude: nije Šapić to lično uradio, nego se zna kako to rade “veliki šefovi”… Nađe se lako ivršilac “prljavih poslova”?!

Nevolja je samo u tome, što je taj stan u to vreme bio vlasništvo opštine Novi Beograd, što nije bilo nikakvog osnova da se dodeli Šapićevom rođaku, makar i na privremeno korišćenje! Opravdanja za ovako bahat potez predsednika opštine nema niti je bilo, pa da je pomenuti stanar bio i privremeno zaposlen u opštini Novi Beograd – ali nije! Jednostavno nije bilo nikakvog pravnog, moralnog i svakog drugog osnova da se ovom čoveku dodeli opštinski stan na Bežanijskoj kosi! Mnogi veruju, da je malo ko od zaposlenih u opštini i znao da imaju u vlasništvu stan na ovoj lokaciji. To se po pravilu skrivalo, kako narod kaže, “ kao zmija noge”:

– Šapića je bilo baš briga što mnogi radnici opštine nemaju rešeno stambeno pitanje, jer je on lično rešio da u taj stan ubaci rođaka mimo znanja ikoga od nadležnih – tvrdi dobro oabvešten izvor antikorupcijskog portala Embargo.

Da je naš sagovornik u pravu potvrđuje i zvanični zapisnik gradske inspekcije koja je izašla na lice mesta i konstatovala sledeće:

Da je u stanu zatekla dvoje ( muškarca i ženu sa istim prezimenom, V.D. I Lj.D.) bespravno useljenih u pomenuti stan u Pere Segedinca broj 3. Na licu mesta su konstatovali, po njihovom priznanju, da su prijavljeni na drugoj adresi na Novom Beogradu….

Da su nasilno ušli u pomenuti stan, i pored postavljenog obaveštenja koje je bilo na vratima stana. U stan su nasilno ušli, tako što su obili sigurnosnu bravu “šapu”!?

Komisija je sačinila zapisnik i navodno stan zapečatila! Mada nije najjasnije kako je to urađeno, ako se zna, da su bespravni stanari ostali u pomenutom stanu!?

Da se i posle izvršene kontrole ništa nije promenilo posvedočili su nam nadležni u gradskom Sekretarijatu za imovinu, potvrđujući da su Šapićevi rođaci dalje u ovom opštinskom stanu:

– Tačno je i to, da su čak podneli uredno zahtev za otkup predmetnog stana, što je stvarno apsurd nad apsurdima – rekli su nam u Sekretarijatu za imovinu Grada Beograda. – Nezakonito godinama koriste taj stan, a sad bi hteli i da ga otkupe?! Bez ijednog validnog dokumenta ili dokaza, osnova za stanovanje…Valjda su poučeni mnogim ranijim sličnim primerima koji su kod prethodnih vlasti u Beogradu “prolazili”?!

Antikorupcijski portal Embargo pokušao je da potraži i zvanične odgovore od nadležnih iz opštine Novi Beograd. Tražili smo odgovore na sledeća pitanja, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja:

  1. Ko se i po kom osnovu nalazi, odnosno živi u stanu u Ulici Pere Segedinca broj 3 na Novom Beogradu?
  2. Da li je taj stan vlasništvo opštine Novi Beograd, ili je bio do nedavno, ako je prešao u Gradski stambeni fond? Kolike kvadrature?
  3. Da li je tačno da je stan obijen i da je razvaljena sigurnosna brava i da su se u njega uselila bespravno lica?
  4. Da li bespravni stanari imaju ikakve veze sa bilo kime iz opštine Novi Beograd, odnosno kako su saznali za taj stan i ko im je uopšte dao ideju da se u njega usele?
  5. Da li vam je poznato da su se bespravni stanari uselili u ovaj stan pre nekoliko godina?
  6. Da li vam je poznato da su kod nadležnih gradskih službi podneli zahtev za otkup ovog stana, iako vrlo dobro znaju da nemaju nikakav pravni osnov da u njemu stanuju?

Verujemo, u ime dosadašnje korektne saradnje, da ćete nam poslati i odgovore na ova pitanja!

Ni posle mesec dana –odgovor nije stigao! Ovaj tekst daje odgovor i zašto?

E. E.

Оставите одговор