Dragan Đilas: Veliki čovek, Aca Kovačević

Službenik koji je sklonio predmet, aferu „Veliki brat“, zaslužio je mnogo više:

Nije baš uobičajeno da čelnik jednog sporta hvali kolege iz drugog sporta, kao što je to svojevremeno uradio Dragan Đilas (ondašnji predsednik KSS), hvaleći uspeh naših na Evropskom prvenstvu u futsalu (malom fudbalu), i posebno njihovog trenera, Acu Kovačevića!
Kao gost komentator Blica, Dragan Đilas 10.02.2016. piše:
„Ali, da se niko ne naljuti, a znam da neće, to je pre svega nagrada jednom čoveku za sve što je u životu uradio. Aci Kovačeviću.
Selektor naše reprezentacije, diplomirani inženjer Aca Kovačević je čovek čije je ime već više od 40 godina sinonim za mali fudbal u Srbiji. Igrao ga je na svakom terenu u Beogradu, igrao ga je sa vrhunskim majstorima širom bivše Jugoslavije, ali je bio spreman uvek i da ga zaigra sa drugarima iz kraja ispred zgrade ili pored neke beogradske škole…
U međuvremenu je skoro pet godina kao nestranačka ličnost bio gradski sekretar – gradski ministar sporta, vodeći ovaj resor na takav način da niko nikada reč kritike nije imao. Uz sve što je radio imao je snage da napravi i školu malog fudbala za decu ometenu u razvoju, kojima i dan danas vikendima organizuje treninge i od kojih su neki sa roditeljima bili ovih dana u Areni.
Takav je čovek Aca Kovačević. Čast mi je što sam kao klinac igrao sa njim, što mi je pet godina bio blizak saradnik i što mi je kao njegovom prijatelju pripala čast da za “Blic” napišem nekoliko reči o njemu. Znajući tog čoveka siguran sam ona čarolija, koju su u ime svih 16 junaka napravili Perić i Simić sekund pre kraja, nije došla slučajno. Ona je zadovoljenje kosmičke pravde, nagrada od onoga odozgo čoveku koji je svoj život posvetio malom fudbalu. Aci Kovaćeviću“.
Tako je pisao o Aci Kovačeviću Đilas.
E, sad Embargo ima „malo pojašnjenje ove storije!
Ne ulazeći u zaista sjajnu karijeru u malom fudbalu Ace Kovačevića, moramo javnosti otkriti pravi razlog zbog čega ga je Đilas toliko hvalio: „ na sva usta i kovao u zvezde i večno prijateljstvo“? Pa Aca Kovačević mu je „ glavu sačuvao“, on je bio jedan od ključnih igrača u „storniranju“ predmeta „Velikog brata“ u Gradskom sekretarijatu za sport zbog čega ga Gradsko pravobranilaštvo godinama nije moglo kompletirati niti po njemu postupati!?
Embargo je pre neki dan objavio i faksimil pisma službenice Sekretarijata za sport i omladinu u vreme kad je na njegovom čelu bio Aca Kovačević, Irene Bašović, koja u službenoj belešci tvrdi kako je predmet kod sebe uzeo sekretar, Aca Kovačević! Da bi ga, po Kovačevićevom priznanju, predmet odneo Miroslavi Dajč, Đilasovoj šefici kabineta, na zahtev gardonačelnika Dragana Đilasa!? Iako je obećano, predmet više nikada nije vraćen u Sekretarijat za sport, bar ne za vreme dok je na njegovom čelu bio Aca Kovačević, odnosno do uvođenja privremenih mera Vlade Republike Srbije!!!
Eto, svako svoje zato ima i zašto, pa i ovaj zaista lep ep Đilasa o Kovačeviću… Aca Kovačević je od Đilasa zaslužio sigurno mnogo više. Pogotovo ako se iko u ovoj državi ikada pozabavi aferom „Veliki brat“, uzurpacijom državne imovine radi ličnog enormnog bogaćenja…

E.E.

 

Оставите одговор