Dragan Šolak, čovek bez skrupula, koga su licemerni  Englezi amnestirali!?

Dragan Šolak nikada nije bio poslovna cvećka! Znao je da bude do najnižih granica snishodljiv i ljubazan – sve dok ne bi ostvario svoj cilj. A, onda bi ljude jednostavno zaboravljao i odbacivao kao staru izandjalu krpu. Pa ipak, nije sve tako išlo glatko čak ni u Velikoj Britaniji, gde se danas ponosno šepuri kao većinski vlasnik FK Sautemtona:

Naime, kako su svojevremeno mediji  objavili, zbog mahnacija njegovih kompanija, Dragan Šolak je saslušavan i pred sudom u Londonu, gde se postupalo na osnovu tužbi za lažno prikazivanje broja korisnika (tužba podignute protiv firme Adria Cable S:A:R:I pred Royal Court of Justice, adresa – 7 Rolls Building Fetter Lane, London, datum, 12. 07. 2013, Case No: 2011 FDLIO 888).

Sudija je u tom postupku Šolaka i njegove najbliže saradnike, ocenio kao ljude koji izvrću činjenice i podatke. Međutim nikada svetlost dana nije izašao ishod ovog postupka, odnosno da li je firma Dragana Šolaka kažnjena? Ali sudeći po tome da je ON danas “ ugledni biznismen njegovog kraljevstva” – jasan je ishod tog postupka!?!

U medjuvremenu je rasla imperija porodice Šolak: Slovenački istraživači su došli do podatka da je Gordana za samo za jednu nekretninu koju su početkom 2013. godine kupila na Ženevskom jezeru, platila porez više  od 8 miliona švajcarskih franaka, a kupljene su tri nekretnine. Iste godine Šolakovi su kupili i avion marke Cesna kao i golf terene na Bledu, u Sloveniji

Za Dragana Šolaka upućeniji iz državnih službi kažu da  “ stručno uklanja tragove svojih mahinacija”, tako što  pravi na desetine kompanija u Of šor zonama, koje kupuju jedna drugu, a povremeno organizuje i nestajanje dokumentacije.

Da bi sakrio sve tragove, koji bi mogli da uruše posao koji je sklopio sa fondom KKR-om, organizovao je paljenje sopstvenog računskog centra u zgradi SBB-a.

Da li zbog toga gospodin Dragan  Šolak voli da izigrava velikog šefa i mafijaša? Njegovi radnicu su u “robovskom” položaju. Čak i njegov advokat je ugovorima vezan da za sve radnje koje obavlja u ime firme i Šolaka, mora da garantuje celokupnom svojom imovinom.

Golfer i od nedavno “ Premijerligaš”  Šolak voli da se o njemu pričao kao o “opasnom čoveku?! Valjda zato I “plaća nameštena istraživanja” u kojima se on prikazuje kao jedan od 10 najmoćnijih ljudi u Srbiji”…, Stalno vodi ozbiljno obezbeđenje, koje ga je pratilo čak i kad je išao kod roditelja  u  Kragujevac.  Dok je naravno mogao da ide, jer odavno zaobilazi Srbiju “ kao kiša oko Kragujevca” plašeći se hapšenja i početka krivičnih postupaka!?!

Ali zato  voli da za sebe kaže da je zaštićen od strane ambasade SAD u Beogradu, da iza njega stoji bivši šef CIA Dejvid Petreus i da mu je on lično omogućio da iz zemlje “iznese na desetine miliona evra, na ime provizija, reklama i to sve bez poreza…

Da li takvu moć ima penzionisani direktor CIA? Upućeni tvrde da je nema, i da Šolak blefira, znajući da njegove žrtve to ne mogu proveriti…

Dragan Šolak se u svojim mućkama služio i ženama. Svoju “ljubavnicu” Aleksandru Subotić, sekretaricu u firmi Danijel sat, uspeo je da nagovori “da pokrade sve službene tajne u firmi u kojoj je radila”, na osnovu kojih je Šolak uspeo i tu firmu da otkupi po bagatelnoj ceni. Aleksandra je za nagradu za uništavnje jednog dobrog srpskog preduzeća dobila direktorsko mesto. I danas važi kao najbliži saradnik velikog bosa, sa kojim se čuje i po nekoliko puta na dan.

Glavni Šolakovi operativci godinama  su bili Vladimir Retajac i Goran Bujaković. Goran je bivši radnik Resora državne bezbednosti i bivši je član JUL-a, koji za sebe kaže da i danas ima jake veze u BIA i MUP-u, a Retajac je “samozvani stručnjak” za telekomunikacije i marketing.

E.E.