Drama šabačkih komunalaca: Zelenović ih iscrpljuje, ne da im socijalnu pomoć, niti zaštitu na radu, a duguje im 44 miliona dinara!?!

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, mesecima se busa u grudi, kako ima na računu Grada 10 miliona evra neraspoređenih para?! Pa zašto onda  mesecima muči zaposlene u komunalnim službama, izbegavajući da plati ono što mora i duguje, čime im je ozbiljno ugrozio egzistenciju!? Njih i njihovih porodica. Jer, ne samo da namerno odugovlači sa isplatom socijalne pomoći, nego neće ni dugove da im isplati!

Prema dokumentu  do koga su došli novinari Embarga, prema najsvežijem saldu  zaključno sa krajem ovoga meseca, dug Grada Šapca prema komunalcima je dostigao fantastičnu cifru od više od 44 miliona dinara!!! 

I što je najgore,ni to nije stvarna cifra, jer zaposleni sumnjaju da je dug bio mnogo veći ( bar za dvadesetak  miliona više!?), ali ga je vešta ruka rukovodioca “ uništila, tako što je pocepala fakture, a time i dokaze o postojanju i ovog dela duga”!? 

Zaposleni u JKP “Stari Grad” ovim putem hoće još jednom da demantuju sve laži koje plasira u “njihovim medijima, Žojina i Zelenovićeva direktorka”, a posebno stvarne podatke o poslovanju ovog javnog preduzeća i sve druge marifetluke i fifnansijske malverzacije koje se godinama dešavaju u ovom kolektivu?! Počev od “cepanja faktura, pa do izmišljenih poslova, lažnog fakturisanja i zaduživanja kontejnera na kilogram umesto po komadu”, čime se stvaraju uslovi za ozbiljne finansijske malverzacije koje su godinama bile dobro sakrivene, kako od zaposlenih, tako i od celokupne javnosti!? Ali, izgleda da više tajni nema. Zelenovićeva “ kamarila” ima ozbiljan problem u ovom javnom preduzeću, jer su počele da iz njihove tame izranjaju afere. Svaka veća i skandaloznija od prethodne.

Zbog toga je danas bio hitan sastanak kod gradonačelnika. Nešto poput proširenog Kolegijuma na kome se samo raspravljalo o jednom: Na koji način i od koga u javnost odlaze afere koje veoma ozbiljno drmaju “šabačku demokratiju” i prete da sruše taj lažni  oreol “ slobode i poštenja” kojim se tobože diči njen ključnii čovek, “šabački Don”, Dušan Petrović…

Da im je očigledna namera da unište JKP “Stari Grad” jasno je bilo odavno. Još kada su im prodali poslovnu zgradu i plac, a njih oterali u podstanare. Sve ono što se potom dešavalo je samo logična posledica unapred zacrtanog plana…Ali, zaposleni se ne predaju! Dobili su prvu bitku kada su primorali direktorku da pocepa rešenja o suspenziji petorice kolega. Sada žele da srpskoj javnosti i posebno svojim sugrađanima da dokumentuju šta je godinama “žuta” vlast radila u njihovom preduzeću?  Gde su odlazile njihove pare? Uostalom, nije za džabe Šabac omiljeno svratište Dragana Đilasa…

E.E.  

Оставите одговор