Dritan i Aljbin kao lik u ogledalu…

U Crnoj Gori je sada na vlasti paradoks. Barem polovina (ako ne i više) građana neće ono što hoće Vlada. Na teritoriji takozvane države *Kosovo situacija takođe nije ništa bolja. Podgorica i privremene institucije u Prištini su stavili povez na oči kada je u pitanju ekonomsko stanje građana i ne dotiče ih preterano činjenica da im privreda “puca“ kao balon od mehura. Korupcija i kriminal su istinski nosioci vlasti u Crnoj Gori i *Kosovu, dok se beda i nizak životni standard ogleda u svakoj pori društva. Podgorica i privremene vlasti u Prištini se ne uzbuđuju po pitanju životnog standarda njihovih građana, koji je najniži u Evropi, ali se zato neobično interesuju za srpski narod i njegove interese.

Crna Gora i Kosovo su rešili da arbitriraju u domenu međunarodnog prava i da tako označe Srbe kao “genocidni“ narod. Prvi potez je povučen u Podgorici, gde glavnu reč vodi Dritan Abazović, čovek čija trenutna politička moć nema izvor u narodnoj volji. Tamošnja Skupština je izglasala Rezoluciju o “genocidu“ a na predlog Bošnjačke stranke. Na istoj toj sednici je razrešen ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić. Dakle, crnogorci su zabranili negiranje da se u Srebrenici dogodio “genocid“ i da su ga učinili (prema njihovom mišljenju) Srbi. Takođe, smenjen je ministar koji pripada većinskom, srpskom življu a smenila ga je manjina, koja drži vlast a kojom rukovodi šiptar Dritan.

Sledeći svoju braću po mržnji prema Srbima, skupština *Kosova je izglasala Rezoluciju o osudi “genocida“ u Srebrenici. Kao i u Podgorici, u Prištini je inicijativu za ovaj potez skupštine pokrenula bošnjačka strana. Da ludilu nema kraja, posvedočio je Dritanov brat šiptar, Aljbin Kurti, koji je Srbiju optužio za tri genocida!? Prema rečima Kurtija, Srbija je genocide počinila 1878., za vreme balkanskih i Prvog svetskog rata kao i 1999.godine. Na kraju će Kurti optužiti Srbiju da je sopstvene vojnike zarobljavala, mučila ih, vadila i prodavala organe. Da je rušila i palila sopstvene crkve i manastire, da je vršila etničko čišćenje sopstvenog naroda sa sopstvene teritorije?! O genocidu pričaju Aljbin i Dritan, čiji su sunarodnici bili najlojalnije sluge okupatorima u svim ratovima na ovim prostorima i činili zverstva koja nisu svojstvena ni divljim zverima.

Jasno je da ni Dritan ni Aljbin nisu ozbiljni političari, već isključivo “dvorske lude“ antisrpske politike koja je koncipirana kako bi se sprečilo jedinstvo srpskog naroda na Zapadnom Balkanu. Vidi se da ne poznaju ni političku istoriju niti diplomatiju, ali je isto tako jasno da predstavljaju najperfidnija oruđa u rukama onih koji ih plaćaju. Crna Gora i *Kosovo su danas iza rešetaka unutar šiptarskog zatvora kojim rukovode oni koji bi da naprave reviziju istorije i opravdaju sopstveno postojanje unutar savremenog međunarodnog sistema. Revizija istorije im je potrebna kako bi sopstvenu genocidnu prošlost maskirali stavljajući ljagu na Srbe.

Crna Gora i *Kosovo su predvorje u koje polako ulazi velika Albanija i samo što nije zakucala na vrata “civilizovane Evrope!“ Iza tih vrata se još od  praskozorja ljudske civilizacije nalaze Srbi kao deo sveta koji danas poznajemo. Iza tih vrata je Republika Srpska, stvorena nad kostima palih boraca i krvi svojih boraca. Ista ona Republika Srpska čiju decu su bošnjački ratni prvaci raspinjali na krst. Ta, raspeta, okrvavljena ali ipad dična i ponosona, Republika Srpska danas stoji kao Pijemont Srpstva. Pošto Dritan i Aljbin ne znaju: 1878.godine Srbiju su priznali kao nezavisnu, isto kao i drugu srpsku državu-Crnu Goru. To će verovatno ostati nedosanjani san Dritanovog brata Aljbina kada je *Kosovo u pitanju. U Balkanskim i Prvom svetskom ratu Srbija i Crna Gora su se borile protiv okupatora. Šiptari su tada bili sluge okupatorima. U Prvom svetskom ratu zabeležen je genocid, ali nad Srbima. U Drugom svetskom ratu, Srbi su opet bili deo anti-hitlerovskih snaga koje su na kraju i pobedile. Šiptari su opet bili uz okupatore. I, na posletku, 1999.godine Srbi su se branili od Šiptara koji su počinili, ponovo genocid nad Srbima.

Istina je voda duboka, Dritane i Aljbine. Narod u Crnoj Gori je pokretačka snaga koja će na prvim sledećim izborima tebe i tvoju beznačajnu političku organizaciju poslati na smetlište istorije. *Kosovo i ideja velike Albanije neće zaživeti dok god je ideja srpskog jedinstva živa. Srbija, Republika Srpska i Srbi u Crnoj Gori predstavljaju štit odbrane civilizacijskih tekovina na kapijama današnje Evrope.

Bojan Milić