Drma se drma lažna šabačka demokratija: stiže podrška koalicije skupljene „s koca i konopca“!?

Panika u redovima interesne vladajuće koalicije, jer su sve bliži „bukagijama“…

Ne znamo da li je sezona lova u mašvanskom kraju…  Možda i nije važno. Sutra veče u Šabac stižu najveće bivše i buduće „lovokradice državne kase“ da pomognu „ bratu po zanatu, Dušanu Petroviću i njegovim satelitima“ da sačuvaju vlast!? Da im daju podršku! Za šta? U borbi protiv rođene države, sopstvenog naroda!?   Da sačuvaju privilegiju „da rade šta hoće, uzimaju iz državne kase koliko hoće“ i da nikome zbog toga ne odgovaraju… Osokolila ih je oslobađajuća presuda šabačkog „sudije – kadije“!?

Zato ovaj sutrašnji skup više liči na „opelo državi i narodu“, nego neka podrška, kako reče šabački gradonačelnik „poslednjem bastionu slobode i demokratije“… Ne razumemo! Od koga ta „poliitička ikebana Dušana Petrovića“ brani slobodu i demokratiju? Od sopstvene države? Od sopstvenog naroda, one većine u Šapcu koja je glasala protiv njega, za neke druge ljude i ideje… Sloboda i demokratija crvene od stida! Ovaj ne crveni. Za tako nešto treba imati obraz?!

Odvali gradonačelnik Nebojša Zelenović zvani „Zelenko“ i „Fikus“ možda i najveću glupost skoro dvadestogodišnje vladavine „žutih“ u ovom gradu: da su oni bastion odbrane demokratije i slobode?!

Koje demokratije i čije to slobode? Da li uopšte ovaj pravnik sa položenim pravosudnim ispitom zna šta su demokratija i sloboda? Jesu li to termini sa kojima je „svašta radio“, prvo njegov „mentor Don Dušan“, „teledirigovan od američko-engleskih“ gazda?

To je sloboda u čije ime su Amerikanci i Englezi otimali, porobljavali i na kraju ubijali po belom svetu? Jel to ta sloboda koju oni posredstvom svojih „satelita“ brane po Srbiji, u još preostalim  mestima „ koja još nisu očišćena od korova zvanog dosmanlija“, koji je u Srbiju  ilegalno unet sredinom devdesetih godina prošloga veka… I koji eto, skoro tri  decenije ne možemo da iskorenimo…

Zar o slobodi priča gradonačelnik koga je DRI uhvatila „ u velikom lopovluku, a Donove sudije oslobodile“!? Jel to ta sloboda gradonačelniče u kojoj državne (narodne) pare trošite kao „Alajbegovu slamu“ i za to nikome ne odgovarate? E, tu vrstu slobode treba da brani Zapad u Srbiji, podržavajući šačicu preostalih „ drpitelja i secikesa“….

Zna li uopšte „Zelenko“ ili „Fikus“ šta znači reč demokratija! Ako je završio Pravni fakultet, morao je čuti za Sokrata i šta je on rekao za vladavinu naroda još pre više od 2.000 godina? A, rekao je poštovani „šabački oče“, da demokratija nužno prelazi u najgrublju tiraniju i oligarhiju, kad sirotinja dođe na vlast, kad poželi da bude kao oni koji su do juče bili na vlasti… Nije znao Sokrat da će se njegove zle slutnje i tvrdnje na volšeban način realizovati u nekoj tamo Srbiji, kada su goli i bosi osvojili vlast i krenuli u pljačku državne imovine… To što su bili goli i bosi, „ ni pola jada“, nego što su bili alavi, halapljivi… Poput džinovske hobotnice sa dna okeana otmali su sve što im je palo pod ruku…

Grad Šabac zna koliko su mu štete naneli halapljivi „janičari novog svetskog poretka“ u kome izgleda definitivno nema mesta za Srbiju i Srbe?! Zato sada iz petnih žila žele da odbrane neodbranjivo. Da sačuvaju makar šačicu „ jeretika“, bez obzira što znaju da „ debelo kradu svoju državu i svoj rođeni narod“…

U to ime sutra uveče u Šabac će stići  oni okupljeni „ s koca i konopca“ ili kako ih već nazvaše „kupus koalicija“ – da brane svoje kolege po „ zanatu i dugim prstima“.

Sutra uveče, Šabac će biti skup „bivših i budućih lovaca na državnu kasu“. Kao „ na imanju Karleoneovih ili Gotijevih“?! Stići će lovci  željni lovine, da daju podršku kolegi „Don Dušanu i njegovim satrapima“, jer dobro znaju – da su dani krađe državne kase odavno odbrojani u Srbiji….

Narod sve vidi i sve zna. I znaće da se odbrani od onih kojima nije dao podršku, ali koji su „ nekim muljatorskim čudom“ opstali na vlasti…  Prošlo je vreme čuda. Lažnih demokrata takođe…

E.E.

Оставите одговор