Država ga nadmudrila: Propao pokušaj Dragana Đilasa da zlo(upotrebi) proteste radnika PKB, kao uvod u početak beogradskih uličnih nemira i demonstracija!? Radnici PKB-a zadovoljni ponuđenim otpremninama!!!

Ovih dana lider Zajedno za Srbiju ( izgleda za onu Srbiju koju su dosmanlije rasčerupale posle 5.oktobra i kontrarevolucije po merama Vašingtona i Londona), Dragan Đilas “ suze roni” nad sudbinom beogradske firme PKB!? A, kako i ne bi, kad je sa zaposlenima imao “divne planove”:

– Ideja je bila da radnici izađu na ulice, blokiraju puteve – nezadovoljni ponuđenom visinom otpremnine i uslovima koje će novi poslodavac ponuditi radnicima koji će ostati u firmi – tvrdi sagovornik Embarga iz PKB-a. – Da li znate šta bi značilo kada skoro 2.000 radnika izađe na ulice, blokira “Zrenjaninac” i krene sa svom mehanizaciojom ka Beogradu preko “Pančevca”!? Jedan od sindikalaca je i odbornik u Đilasovoj grupi u Skupštini grada. I da ne poverujete, da taj sindikalac ni jednu jedinu reč nije progovorio oko privatizacije PKB-a, uslova za otpremnine… Jedino ĐIlas je opet počeo staru priču, o nekakvom uspehu njegovog menadžmenta, a zna se, da je za uspeh te firme u vreme kada je on bio gradonačelnik, jedino i samo zaslužna država Srbija: isplatom premija za mleko, vraćanjem PDV-a za investicije, oslobađanjem PKB-a plaćanja i još nekih dažbina…

Dragan Đilas, alijas “Veliki brat” pokušao je da opet priču o PKB-u vrati na neki njegov “slepi kolosek”, jer je ostao “razoružan” potezom države i pronalaženjem pravog partnera za nastavak rada ovog poljoprivrednog giganta.

– Prvo, ponuđeni su veoma korektni uslovi za sve radnike kad su u pitanju otpremnine – tvrdi sagovornik Embarga. – Dogovor sa sindikatima brzo postignut na obostrano zadovoljstvo. Ali ne svih!? Tako je izbijen glavni adut sindikatima koji su još od ranije u dosluhu sa Đilasom!? Zato taj odbornik u Skupštini grada ni reč nije smeo da kaže protiv ove privatizacije, jer mu je to baza “ bukvalno zabranila”! Onda je jedino preostalo Đilasu da ponavlja stare priče i da poteze države kojima je oporavila PKB pripisuje sebi i nekakvom svom menadžmentu. Koliko je sve bilo perfidno rađeno u “Đilasovo vreme PKB-a”, neka posluži podatak, da su  imali posebne menadžerske ugovore, koji su izglasani “ na telefonskoj sednici Upravnog odbora”, a da članovi  praktično i nisu znali zašta glasaju?! Tek toliko o profesionalnosti… Kredite koje su uzimali kod Koleta i još nekim bankama za investicije, izgradnju farme i navodnjavanje, nisu bačene pare, mada je bilo i prioritetniijih načina za ulaganje  desetak miliona evra!? Ali, država im je dala povraćaj PDV-a, što je bilo bar dva miliona evra! Pa, kad se na to dodaju isplaćene premije za mleko, oslobađanje od drugih redovnih dažbina – eto tog velikog uspeha “tašna mašna” menadžera…I odmah su se razbežali, čim je Đilas skinut sa vlasti. Ako su stvarni stručnjaci – zašto nisu ostali, nego im je naredno rukovodstvo moralo obuzdavati ranije finansijske apetite…

Onda i nije čudo što “Veliki brat” proziva doskorašnjeg direktora PKB-a, na veoma ružan i prljav način, asocirajući da je došao iz Ivanjice?! Kakav je to govor čoveka koji druge tuži za uvrede i klevete? Jel to govor mržnje i uvreda, zbog kojih danas ĐIlas tuži sve redom… Pravi atmosferu  pritisaka i straha u javnosti…. Beogradom već kruži vic: “ Kakav si to novinar ako te bar jednom nije tužio Dragan Đilas”!?

E.E.

Оставите одговор