Državi  šipak  – „Đilasu end company“ –milioni! (4):

FOTO: www.mc.rs

Velika pljačka „Velikog Brata“

Lepo naš narod kaže: jedna laž rađa drugu laž, jedna prevara traži odmah i drugu…I tako u bez kraja!

Za poštene, nerešiv problem da imate odobrenje za jednu vrstu gradnje ( objekat za odmor i rekereaciju dece), a  vi ste već sagradili na divlje objekat sa sasvim drugom namenom ( kuća „Velikog brata“), za nepoštene i nije neki problem: „Đilas end company“ rešavaju to na neverovatan način: 28.marta 2006. Raskidaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji je potpisan 25.avgusta 2005. Između preduzeća „Emotion Production“ i SRC „Pionirski grad“. Razlog je nemogućnost građenja privremenog objekta!? Ali, gle čuda: oni odmah sklapaju novi ugovor o istoj „poslovno-tehničkoj saradnji“ u kome se Đilasovoj firmi priznaju sva dotadašnja ulaganja u izgrađeni objekat bez papira i to u iznosu od 30.231.995,36 dinara ( što je tada bilo oko 360.000 evra), pa se ugovorom više objekat ne tretira kao kuća „Velikog brata“ nego kao objekat za dnevni boravak dece! Gle molim te: da se Vlasi ne dosete ovog manevra muljatora i špekulanata…

Direktor SRC „Pionirski grad“ potpisivanjem novog ugovora priznao je  dosadašnja ulaganja preduzeća „Emotion production“ i da time stiču pravo  korišćenja predmetnog objekta za „dnevni boravak dece“ od 10.aprila 2006.do 28.juna 2012.godine! Kao i nastavak korišćenja bez novog ugovora najduže do 1.aprila 2013.godine. I sad ide ono najbitnije: Đilasova firma se obavezala da plaća godišnju kiriju od svega 5.000 evra, znači ukupno za sve godine 40.000 evra i to od 1.decembra 2007. do septembra 2014. I vrapcima u Košutnjaku bila je jasna prevara, sa poturanjem SRC „Pionirski grad“ kao investitora, odnosno Saekretarijata za sport i omladinu, a u stvari bila je to sve vreme Đilasova firma „Emotion Production“!!! Objekat „Velikog brata“ ( „za odmor i rekreaciju dece“) gradila je firma „Eopod“ d.o.o.  da farsa ovog aslučaja bude kompletna, oni staju sa gradnjom u aprilu 2006.što piše u njihovom dnevniku rada, a dozvola za gradnju je stigla tek 17.marta 2006.?!

Da bi kriminal u kontinuitetu kako tako zataškali, SRC „Pionirski grad“ i firma „Eopod“ d.o.o. 5.aprila 2006.sklapaju fiktivni ugovor o tobožnjoj izgradnji objekta za dnevni boravak dece!? Radovi po sistemu „ključ u ruke“ je protokolarno  zaveden samo dan ranije pre nego što su radovi svi bili završeni prema građevinskom dnevniku! Verovali ili ne, tako su radovi na izgradnji objekta veličine 1.9667,12 metara kvadratnih  trajali samo jedan dan!?! Da bi, opet zamaskirali veliku prevaru, tobože su radove na objektu produžili  po ugovoru do 1.maja 2006. Mada su svi znali da su radovi završeni još 6.aprila!

Da se sve radilo totalno nezakonito „ i po babu i stričevima“ dokaz je činjenica da firma „Eopod“ nije imala licencu za izvođenje građevinskih radova, niti je posedovala opremu, već je angažovala podizvođače…Ali tu nije kraj  propustima, jer je za stručni nadzor angažovala firmu „Orbis inženjering“, umesto zakonske obaveze da investitor angažuje nadozorni organ!

I pored svih toliko očiglednih propusta Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda ( čitaj Nenad Komatina!?) krajem avgusta 2006.godine izdaje rešenje o upotrebnoj dozvoli za objekat „ za dnevni boravak dece“ fiktivnom investitoru, Sekretarijatu za sport i omladinu. Da li je slučajnost, tek dozvola je izdata istoga dana kada je i počela „generalna proba“ prve sezone „Velikog brata“!?

Pošto je objekat „ za dnevni boravak dece“ konačno dobio upotrebnu dozvolu, sada ga je trebalo prilagoditi za potrebe snimanja i emitovanja serijala „Velikog brata“! To je opet uradio Sekretarijat za sport i omladinu, tako što je prijavio Sekretarijatu za urbanizam izvođenje radova, adaptaciju „objekta za boravak dece“  za potrebe Đilasovog „Velikog brata“. Time se zatvorio krug velike prevare i pljačke Velikog brata u SRC „Pionirski grad“?!

Rezime ove mućke je sasvim jasan; prema raspoloživim dokumentima preduzeće „Emotion production“ je navodno uložilo 85.361.004,12 dinara u izgrađeni objekat tokom 2005.i 2006. godine. Naravno, reč je o nezakonitom ulaganju lažnog investitora „Emotion Production“ i to pre nego što je izvršena promena namene objekta za potrebe „Velikog brata“.

Vrhunac mućke je ipak činjenica da je sva ova ulaganja SRC „Pionirski grad“ priznao na osnovu izjave o prebijanju (kompezaciji) koja je potpisana 16.marta 2007.godine. Ako izuzmemo godišnju zakupninu, Đilasova firma je sebi objekat od 2.000 kvadrata koristila plaćajući  neverovatnih 021 evro po kvadratu na mesečnom nivou, odnosno bednih 2,5 evra po kvadratu na godišnjem nivou!!! Pa gde to ima, osim što je nekada moglo u zemlji Srbiji pod vladavinom Tadića, Đilasa i njima sličnih…

Ekipa portala Embargo

Sutra: Ko je skrivao ovaj slučaj svih ovih godina?

 

Za četiri godine profit 700 miliona dinara!!!

Dobit preduzeća „Emotion Production“ prema zvaničnim podacima za četiri udarne godine emitovanja serijala za „zabavljanje širokih narodnih masa“ bila je blizu 700 miliona dinara!!!

Samo u dva serijala „Velikog brata“ u 2007.godini čista zarada je bila neverovatnih više od 4 miliona evra! Dobit „Đilasa end company“ bi još više rasla da ih nije sasvim  „ubila“ Mitrovićeva Farma,, pa su prestali sa emitovanjem…

 

Оставите одговор