Državni tužilac “se pravi lud” – “Paraćinskog Dona nema ko da procesuira”!?

Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin može da radi šta hoće:

Još je najveći antički filozof, Sokrat pre dve hiljade godina rekao da su dobro i lose kao dva konja koja se trkaju, pa je čas jedan ispred drugog, čas je drugi ispred ovog prvog…

U Srbiji, dve hiljade godina kasnije, savršeno dobro svi znamo šta je dobro, a šta loše, ali još uvek ima primera gde dobar nikako da pobedi onog lošeg?! Kako to, da Državni tužilac ne nalazi za shodno da, makar otvori istragu protiv Saše Paunovića, “večitog” predsednika opštine Paraćin? Jel za to treba nečija dozvola? Čija? Sigurni smo, ničija unutar Srbije?!

Da li je Državni tužilac  slep kod očiju, i gluv kod ušiju, pa niti čuje niti vidi – šta “paraćinski Don” radi… Ako ni zbog čega drugoga, ono bar za njegove javne istupe i obmanjivanje javnosti davanjem “iskrojenih dokaza” koje je slao našem antikorupcijskom i neprofitnom portal Embargo!

Naime, u pokušaju da odbrani neodbranjivo, da od istine napravi laž, da od pravog napravi krivo – Saša Paunović je uhvaćen u školskom primeru više “zuluma”!? ON je u pokušaju da odbrani svoga zamenika Tomislava Šaletića koji se našao “u neobranom grožđu”, a to je prvi obelodanio baš ovaj portal Embargo, pokušao je da sve nas i celokupnu srpsku javnost obmane nudeći neistinu kao istinu,  prekrojeni dokaz kao original!?

Na tvrdnju našeg portala da je Tomislav Šaletić istovremeno zamenik predsednika opštine i jedan od direktora privatne firme “Spektar invest” – reagovao je predsednik opštine Saša Paunović! Na naše uljudno  novinarsko pitanje, da nam prokomentariše taj slučaj i zbog čega je on lično to dozvolio,  kao prvi čovek opštine, gospodin Paunović nam je lakonski odgovorio, “ poturajući nam kukavičje jaje”, ne sluteći da je time učinio više krivičnih dela?!

Poturio nam je izvod iz APR-a po kome Šaletića nema kao generalnog direktora privatne firme “Spektar invest”, a namerno zabašurujući da je on u to vreme bio član Odbora (borda) direktora ove firme i kao takav bio je upisan u APR-u sa svim ličnim podacima!

E, gospodin Paunović je ovim činom, tvrdimo, svesno pokušao da obmane javnost Paraćina i cele Srbije, poturajući “ falsifikovani izvod iz APR-a”!? Znači, pored zamena teza i nuđenja pogrešnog dokumenta, on je svesno pokušao da obmane javnost sa pogrešnom informacijom, čime je učinio drugo, mnogo bitnije krivično delo?

Nije Saša Paunović običan “ Građanin sela Luga” ( mala asocijacija na nekadašnju  kultnu TV seriju iz sedamdesetih godna prošloga veka), već “član biblioteke“ ( iz takođe kultne Radmilovićeve predstave Radovan III), odnosno predsednik  opštine, nosilac najviše  funkcije u okviru lokalne samouprave… I kao takav nikako nije smeo sebi da dozvoli luksuz da, sigurni smo, svesno obmanjuje javnost! A, učinio je to, da  nije ni trepunuo u pokušaju da odbrani svoga najbližeg saradnika, zamenika, i veoma bitnog koalicionog partnera!

Da li će iko ikada zapitati odakle jednom predsedniku opštine u Srbiji krnji izvod iz APR-a, u kome se vidi samo ko je generalni direktor privatne firme, a „ ne vide se“ ostali članovi Borda direktora, koji su takođe zvanično bili upisani u APR-u?

E, kad je Saša Paunović uradio šta je uradio, a uradio je, pitamo se sada javno, zbog čega država nije uradila ono što je trebala da uradi: da reaguje, zaustavi nisku laži i javnih obmana, da reaguje na očigledna podmetanja i obmane nosioca najviše  funkcije u jednoj lokalnoj samoupravi? Državnom tužiocu izgleda ni danas  nisu bitni oni koji još uvek gmižu ispod ruševina nekadašnjeg „ Borisovog žutog carstva“, na kome odavno rastu koprive i kote se najotrovniji gmizavci… Zašto? Zato što su mnogi zaduženi, izabrani ili reizabrani u vreme „ dosmanlijske demokratije“ u kojoj je Srbija ličila na srednjevekovnu guberniju sa polupismenim kmetovima i njihovim zatočenicima…

Umesto da tužilaštvo radi svoj posao, „radnju rade“ njihove mušterije. Zato se pitamo:  Hoće li iko zbog toga odgovarati, ili će se priča uvek završavati po starom dobrom receptu: da umesto da bude optužen i pod istragom, inkriminisani kreće u kontranapad i hajku protiv novinara…Da operu savest i povrate odavno izgubljenu čast…

P.J.

FOTO: www.mc.rs

Оставите одговор