Dušan Petrović: „ Izdrži, ne smeš da se plašiš… Ajmo na kafu“? Nebojša Zelenović: „ Lako je Vama pričati, kad mene ganjaju“?!

Grupa Savez za Srbiju navodno ima plan od 30 tačaka za spas Srbije. A Srbija će, sudeći po tome kakve su grozote izlazile iz ovih ljudi, biti spašena samo ako se likvidiraju, zastrašuju i siluju oni koji drugačije misle. Verovatno je to ta sloboda koje su puna usta modernih srpskih opozicionara. Zlo je što se ovakva “sloboda” rodila u Šapcu – nekada prvoj varoši Srbije po evropskim vrednostima, a 200 godina kasnije po podržavanju metoda izolovanih plemena.

Za Dušana Petrovića, vladara Šapca u senci, i njegovog Nebojšu Zelenovića, kojeg je postavio na mesto gradonačelnika nakon poplava 2014. godine, ovo nije problem. Saveznici nedeljama kao pozorišna trupa nastupaju po Srbiji i bore se protiv 55,08 odsto svojih sunarodnika. Jer toliko ih je na poslednjim izborima dalo glas “arhineprijatelju” Saveza za Srbiju – Aleksandru Vučiću.
Pa tako kroje plan kako da se ponovo domognu vlasti. Na okruglom stolu koji je organizovan u Skupštini Republike Srbije, polemisali su o slobodnim izborima. Količinu bizarnosti koja je tom prilikom izrečena, nisu imali želudac da prenesu ni njihovi “slobodni” mediji. A Dušan Petrović je i ovog puta sve posmatrao iz ćoška. Kao što je bio i u beogradskom Medija centru,kada je njegov pitomac Zelenović epohalno izjavio, da svaki dan čeka da ga uhapse!
Nedavno, Nebojša Zelenović je na jednoj kablovskoj televiziji izjavio da je Dušan Petrović njegov politički savetnik, da imaju jako blisku saradnju i da se Petrović povukao iz javnosti. Možda se i povukao, ali je njegova senka ostala po ćoškovima. Gleda nastupe svog pulena Nebojše, a kada Dušan Petrović nije tu, Nebojša Zelenović „plače“. I to pred kamerama dok govori o tome da u Šapcu slobodno može da se priča o svemu i da novinari štite tu slobodu. Nekoliko dana kasnije, Zelenović zbori drugačije. U dnevnom listu koji se delom finansira iz džepova Šapčana, objavljuje stranice svog intimnog dnevnika.Kaže: “Postala je praksa da marginalni, fantomski portali najavljuju šta će policija da radi, ko će biti uhapšen, kako će budžet grada propasti. I o tome ću izvestiti u Strazburu 6. novembra!”
Najnoviji ispad zvaničnog gradskog vladara dogodio se 17. oktobra. Na svojoj fejsbuk stranici Nebojša Zelenović objavljuje: “Kao gradonačelnik Šapca moram da izrazim zabrinutost za bezbednost građana Šapca nakon sinoćnjeg događaja gde je jednom sugrađaninu pala bomba na kuću.” Usledio je ciničan odgovor Zelenovićevog sugrađanina: “Razlika između Šapca i ostalih gradova je što kod njih bacaju bombe, samo kod nas padaju.”
Zbog tragikomičnih istupa gradskog rukovodstva i indirektnog poziva na nasilje i linč neistomišljenika, Šapčane je odavno stid da kažu iz kog su grada.
E.E.

Оставите одговор