Dušan Petrović: “Zelenoviću, idiote, gde je “Džordan sala” u Drenovcu”? Nebojša Zelenović: “ Majke mi, bila je tu…Možda su je ovi naprednjaci noćas odneli”!?

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović je odložio beogradsku subotnju šetnju zbog spektakulanog otvaranja Sportske sale u selu Drenovac, koju je sagradio neviđenim odricanjem i štednjom u gradskoj kasi!? Na svečanost je pozvao i svoje kolege iz Saveza za “Zabelu”, pardon, Srbiju, Dragana Đilasa, Zorana Lutovca, Boška Obradovića, Vuka Jeremića… I svi su krenuli ka čuvenom selu Drenovac, da vide čudo neviđeno, najmoderniju Sportsku salu u svetu, koja je sagrađena po modelu koji je specijalno posredstvom Si-En-Ena projektovao dr Smit, glavni projektant sale u kojoj je Majkl Džordan počeo da igra košarku!!!! Čudo jedno!

Rešili i Drenovčani da se dostojno oduže svom dobrotvoru, mentoru, “bogu”, Zekaju “od Peći”, “Strazburcu Fikusu”… Iako su poznati svinajrski kraj, zaklali su vola, pa stavili na ražanj…
Za ovu priliku, za pozdravni govor, Dušan Petrović kupio novo odelo. Sastavio govor, tek da se zna ko je šabački Don”, ko je “ broj 1, ali i mister 10 odsto”…Da ne zaborave dođoši “žuti” ko je glava Šapca i da priupita Zelenka, “gde je njegov tal u ovoj gradnji”?
Razvukao ozvučenje po celom selu, onaj “kontraautor” Vlado Georgijev. Hoće čovek da peva, da zabavi raju na spektaklu! Videće ga I Amerika preko satelita CIA-Pentagon-CNN. Obećali Zelenoviću sa američke TV N1, direktan prenos, da će se preko satelita javiti lično i Kristijan Amanpur, bez obzira što je već na pola puta do Venecuele… Žuri na montirani početak streljana svih protivnika legitimno izabranog predsednika koga Jenkiji hoće da sruše!?! Ali, učiniće “Zelenku”, jer on se pokazao kao najbolji “u priručnoj školi laži i obmana” koju je sa 5 Plus završio za samo nekoliko dana…
I stigla je danas ( večeras) svita u Drenovac. Udariše u zurle i talambase, pristigle akindžije iz Peći, da proslave zajedno sa “bratom Zekajem” čudo neviđeno… Tutnji razglas, ori se pesma “sve je laž, samo pusta laž”..Kolona luksuznih limuzina stade… Istrčaše uvažene zvanice na ledinu i zanemeše od čuda!
Sportskog čuda nema! Zelenović pozelene od muke. Poče da muca. Hteo bi da pobegne, al ne može!? “Tata Don” zavapi: “ Crnjane zeleni, gde je Majkl Džordan sala”!? “Žuta” braća se počeše okolo osvrtati, kao da je neko od slučajno zatečenih meštana halu u džep smestio!?
“ Pa ne znam! Trebala je tu da bude, još pre četiri godine” – zavapi od muke plačnim glasom Zelenović.
“ Al je nema idiote”? – urlao je “Don”. Dok su ostali skrušeno stajali…
“ Znam, gde je?” – povika Zelenović, kao da je našao spasonosno rešenje… “ Šefe, naprednjaci su je sklonili! Veruj mi! Siguran sam, samo da bi meni napakostili”!!! “ To je onaj iz Beograda uradio, onaj je sigurno naredio? Može on i to! Veruj mi…”
“Kako je mogao da je odnese budalo!?”, drao se “šabački Don” crven od besa. Šta ćemo sad da radimo? Jel znaš da su sutra ovde izbori? Jel znaš da nećemo osvojiti nijedan glas? Zbog tebe?…
Drenovčani se počeše grohotom smejati…Zelenović je opet počeo da plače… “Žuta” bratija uskoči u svoje crne limuzine i džipove. Odjezdiše u nepoznatom pravcu. Osta Zelenović sam. Sede na ledinu, prekri rukama lice i poče da jeca. Žao bi Drenovčanima, pa ga ostaviše sa svojom mukom. Prežalili su oni odavno Džordan salu, ali njegovu vlast više trpeti nećeee!
P.J.

DRENOVAC – SUTRA IZBORI ZA ČLANOVE SAVETA MESNE ZAJEDNICE

IzboriIzbori za članove Saveta Mesne zajednice “Drenovac” održaće se sutra u vremenu od 8 do 18 časova. Glasanje će se održati u prostorijama Doma kulture “Drenovac” u ulici Savska br. 2.”Zato što vole Drenovac” devet kandidata za Savet mesne zajednice Drenovac, koje je podržala Srpska napredna stranka, nalaze se na glasačkom listiću od broja 10 do 18 i to – Nemanja Makević, Siniša Jelić, Zoran Stojinović, Milivoj Makević, Branko Alimpić, Aleksandar Srndaljčević, Nenad Geratović, Aleksandar Milutinović i Đorđe Đorđević.

 

Оставите одговор