Džaba ste opet krečili….

Otvoreno pismo portala Embargo – gospodinu Hojtu, Brajanu Jiu:

Ako je tačno ono što je tek  ovih dana procurelo u javnost, da je opet visoki američki zvaničnik, prilikom majske posete Beogradu, postrojavao ovu „nesrećnu“ srpsku opoziciju,  zbog toga što ne mogu da se dogovore oko načina izlaska na beogradske izbore, onda je taj  gospodin  u „dvostrukom krivu“, što bi rekla „braća Hrvati“:

Prvo, što za skoro tridesetak godina mecenstva i tutorstva nad srpskom političkom scenom nisu ama baš ništa naučili. Morali su da nauče, da se nikada, baš nikada nije uspela da složi srpska politička scena. Opozicija obaška. Zašto? Zato što su svi oni ponaosob toliko opterećeni sami sobom i svojim „ja“ da im na pamet ne pada da  ikome prepuste liderstvo ili nedaj bože potčine?! To je nešto sa čime jedino nema pogađanja i dogovaranja. I uzalud je „ onaj Hojt Brajan Ji“ vikao, pa čak i prstom zapretio, kad nije naučio genetski sastav Srbina koji  misli da je bogom dan za vlast i rukovođenje narodom. Tu ne pomažu nikakve pare, nikakve pretnje, niti ucene. Pardon, spreman je srpski opozicionar i da uzme pare, i da sve obeća – ali će posle uraditi po svome. I baš ga briga za moguće sankcije i kazne?! O njima će razmišljati posle… Prvo, da onako muški, proćerda  olako dobijeno…

Drugo, možda još bitnije od prethodnog rečenog: gospodo Amerikanci, Englezi i svi vaši drugi satrapi: džaba ste opet krečili! Kao u logici: ako su vam premise pogrešne – pogrešan će vam biti i zaključak! A, one glase: slabu ste selekciju odradili. Ili, da bolje razumete, „ pogrešne konje ste za ovu trku odabrali“… Spori, više se ritaju, nego što trče, a i hoće da ujedaju i tokom trke…Onako, na kvarno, dok se remplaju sa takmacima… Gospodine „Ji“ ( a niste Brus Li!?) – nemate ovna predvodnika za vlast u Srbiji! Niti alfa mužjaka..

U slobodnom srpskom  prevodu to znači: nemate kandidate ni za osvajanje vlasti u Beogradu. A, kamo li u Srbiji! Gospodo sa rukavima sakoa dužim od prstiju ruku, vaši kandidati za beogradsku trku su toliko slabi, da će promašiti Brankov most i podleteti, pravo u Savu!!!

Jeremići, Jankovići, Obradovići, Radulovići i ko zna koji sve… više podsećaju na kočoperne ćate  iz neke birokratske jazbine, koji su malo zakačili para – nego na prave  tribune i narodne vođe! Narod voli ljude sa harizmom i vizijom. Ali, ne one kojima je ideal jahta, džip subaru, mondenska letovališta, krstarenja, vašingtonske i njujorške hotelske sobe… Narod hoće lidera sa petljom, koji ne uzmiče, ne moli niti kleči.

Pogledajte sve vaše kandidate i stavite ruku na srce: imate li takvog kandidata? Naravno da nemate. I što je još najgore, nećete ni imati. Zašto? Ne zato što Srbija nema takve ljude. Ima. Jedan je na vlasti.

Da bi mu pronašli dostojnog takmaca morate da se promenite za 360 stepeni! Da „Serbiju ne smatrate gubernijom“, poligonom za vaša diplomatska iživljavanja… A, kako vam ne pada na pamet da „povampirujete Linkolna“ – e onda nećete ni imati dostojnog predstavnika iz redova opozicije.

U međuvremenu, i dalje ćete imati trke u kojima sigurno gubite… Za razliku od vas, Srbija je odavno izabrala…

P. J.

Оставите одговор