EKSKLUZIVNO!!! Krivična prijava za vladu koja je pomogla masovno  ubijanju srpskih civila tokom NATO agresije!

Svaka čast za, Štefana Harabina, bivšeg ministra pravde i predsednika Najvišeg suda Slovačke:

Bivši ministar pravde Slovačke Republike i bivši predsednik Najvišeg suda Slovačke Republike, Štefan Harabin podneo je Krivičnu prijavu dana, 8. novembra 2017. godine Generalnom tužilaštvu Slovačke Republike protiv bivše Vlade Slovačke Republike na čelu sa Mikulašom Dzurindom za zloupotrebu službenog položaja, jer su pripomogli u masovnom ubijanju civila u Srbiji tokom NATO bombardovanja.

Osnovano se sumnja  da je ovo  krivično delo počinila  Vlada Slovačke Republike u sastavu: Mikuláš Dzurinda – predsednik vlade i sledeći ministri: Eduard Kukan, Brigita Schmögnerová, Gabriel Palacka, István Harna, Ivan Mikloš, Ladislav Pittner, László Miklós, Ľubomír Fogaš, Ľudovít Černák, Mária Machová, Milan Ftáčnik, Milan Kňažko, Pál Csáky, Pavol Hamžík, Pavol Kanis, Peter Magvašia i Tibor Šagát.

1999. godine je Vlada Slovačke odobrila prelete NATO aviona kroz vazdušni prostor, čime je pomogla NATO vojci da bombarduje vojne i civilne ciljeva u Republici Srbiji, čime su nastali brojne žrtve. Slovačka republika nije bila u to vreme u NATO alijansi. NATO za agresiju na Srbiju nije imala dozvolu UN. Princip UN je nedvosmislen,  da ako se pomaže agresoru, u tom slučaju i sam pomagač postaje agresor!

Kako se navodi u krivičnoj prijavi Vlada Slovačke Republike je bez rasprave i mandata Narodne skupštine donela ovu sramnu odluku. Odluka slovačke Vlade doneta je  na osnovu pismene note Sjedinjenih Američkih Država od 22. marta 1999. i NATO Alijanse od 23. marta 1999. godine, kojima  su zatražili da se vazdušni prostor Slovačke Republike otvori za prelete NATO avijacije!?

Ipak, postajala su i drugačija mišljenja u ondašnjoj vladi Slovačke, ali koja nisu  mogla uticatu na konačnu sramnu odluku: dvojica  ministara, Ján Čarnogursky i Pavel Koncoš nisu glasali za odluku da se odobre preleti NATO avijacije u bombardovanju Srbije.

Оставите одговор