Epidemiolog Radovanovic zaražen dosmanologijom!?! Kad ekologiju hoće da preobrate u petooktobarsku pljackasku mitologiju?!?

Epidemiolog Radovanovic zaražen dosmanologijom!?! Kad ekologiju hoće da preobrate u petooktobarsku pljackasku mitologiju?!?

Briga o ekološkoj zaštiti naše planete, svojih životnih staništa u bilo kom delu kugle zemaljske – je prioritet broj 1 kao uslov opstanka covecanstva! I danasnji beogradski skup svako će podrzati ne sa dizanjem jedne ruke u znak podrske – nego sa obe istovremeno!

Beogradski skup je danas pokazao i dokazao da smo sazreli kao narod i da smo spremni da svoju ekološku oazu branimo na sve načine…
Ali, po ko zna koji put, uvek se nadje neko, ko bi da ovaj veličanstveni skup politički oboji, pokuša da njime najavi neke svoje nedozivljene snove?!
Šta treba epidemiologu Radovanoviću da nekim ( opozicionim) medijima kuva ručak u praznom loncu sa izjavama kako ga je ovaj skup podsetio na 5. oktobar 2000., kada je Srbija kao zemlja porazena, ne rušenjem Miloševićevog rezima, koji je bio inače pred slomom – nego ustolicenjem “ svega i svačega” u drzavne fotelje koje narod niti je birao niti hteo na vlasti?!?
Trebalo bi uvaženi epidemiolog da toliko zna o politici, da je tada Srbiju zadesilo “ od goreg još gore”, da smo se sunovratili privredno, ekonomski i duhovno da se te posledice itekako i danas osecaju? Njegove reči o bogaćenju i lopovlucima deluju kao laka prehlada pred naletom danasnje korone, jer bi trebalo da zna ko se posle tog “ njegovog 5.oktobra” obogatio, ko je opljačkao narod ostavljajući ga bez kore hleba na ulici i totalnom beznadju…
Pa, zasto onda cenjeni nas epidemiolog priziva neki novi “ 5.oktobar”?
Da li da se vrate stari nekažnjeni lopovi, ili da se procesuiraju neki novi?
Ako želi povratak starih, onda je jasno zasto spominje taj “ 5.oktobar”? Ali, ako želi hapšenje novih lopova, onda to čini na vrlo ružan način apostrofirajuci nešto sto treba da zaboravimo… Ili je njemu taj datum doneo nešto dobro i bericetno? Srpskom narodu – ništa dobro!
Izgleda da je našeg čuvenog epidemiologa zakačio mnogo teži virus od korone: opsesivna pripadnost vlastoljublju, potrebi da doveka bude neko i nešto, pa makar to bila cena “ da u selu komšijama pocrkaju sve krave”?!?
Neumesno poredjenje danasnjeg skupa sa petoktobarskom revolucijom je isto kao kada bi utakmicu Poleta sa Dorćola nazvali El Klasikom svetskog fudbala…
Nije vreme za izrazavanje ičijih politickih frustracija, ponajmanje onih koji nam svakodnevno dele lekcije za ocuvanje golih života…

https://naslovi.net/2021-04-10/nova/radovanovic-za-nova-rs-ovo-je-kao-5-oktobar/27692875

P.J.

Foto: Printscreen Youtube