Evropa ne može niti će ikoga zaštiti za lopovluk!?

E, baš smo se uplašili…

Umesto da stegne petlju i krene u raščišćavanje brojnih afera koje godinama drmaju iz temelja paraćinsku opštinu, a koje niču kao pečurke posle bujne letnje kiše – gospodin predsednik opštine, Saša Paunović “ sitne knjige piše” evropskim vezirima i njihovim adjutantima moleći za pomoć? Kakvu to pomoć traži Paunović? U nedostatku snage i poštenja da se suoči sa brojnim problemima  interesne koalicione vlasti u Paraćinu, on sipa drvlje i kamenje na medije, političke oponente – sve samo sa jednim jedinim ciljem: da sačuva ono što očigledno  dugo još ne može sačuvati. Golu vlast, koju je grčevito stegao kao dedovinu, kao nešto, kao da mu je bogom dano!

E, pa gospodine Paunoviću – “neće da može”. Ako Vam vetar u leđa daje naše nemušto i sporo Tužilaštvo, ako istrage brojnih afera godinama tapkaju u mestu i time u javnosti stvaraju fatamorganu od Vaše “poštene” vlasti, nemojte očekivati da će i mediji ćutati na sve ono što se dešava u vašoj opštini, među vašim koalicionim partnerima sa kojima grčevito stežete vlast, kao slamku spasa!

Neće niti može iko Vama pomoći da sakrijete ono što se ne može više kriti: da ste kao šipak prepuni afera, prepuni muvačina i zašto ne reći, pljačkanja gradske( opštinske) kase?! A, to što su, opet, ponavljamo istrage (ne)namerno spore i aljkave nikome, pa ni Vama ne daje za pravo da se busate u grudi i kunete u poštenje i savestan rad! I pozivate na odluku Agencije za borbu protiv korupcije – koje namerno nema! A, do tada Vaš gospodin zamenik Tomislav Šaletić može da bude istovremeno i jedan od direktora privatne firme… Do tada možete da poturate medijima “lažna dokumenta, da obmanjujete javnost” i da za to ne snosite baš nikakvu odgovornost!?

Šta tek reći o načinu na koji ste “otimali odbornike SNS-a”, kako biste napabirčili većinu? Tada niste mislili o poštenju i žalbama evropskim mundirima…

P.S. Najbolje bi bilo da istim tim kusim  mundirima ipak prvo  prijavite srpski narod!? Glasače Paraćina.  Zato što nisu hteli da Vam daju veću podršku, da vladate sigurno i sa apsolutnom većinom? Zna se koliko košta prebeg makar jednog odbornika… A, onda će ti isti mundiri, kao nekada Kočićevom jazavcu – suditi “pošteno”!

Komentar antikorupcijskog i neprofitnog  portala Embargo

Оставите одговор