GO SNS ŠABAC: Pozivamo Zelenovića da konačno prizna gde se i kada viđao sa Belivukom

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNS ŠABAC

U ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu, poverenik tog odbora dr Boban Birmančević podneo je krivičnu prijavu protiv bišveg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, zato što je putem medija iznosio lažne vesti i tvrdnje, na taj način šireći paniku i teže narušavanje javnog reda i mira.

Zelenović je putem medija „Nova“, 24. jula ove godine, izjavio kako je Veljko Belivuk, navodno, „defilovao po Šapcu u vreme predizborne kampanje prošle godine“, te da je, prema njegovim rečima „angažovana mafija“ da bi se, kako je rekao, privodili sigurni glasovi do birališta.

Navedenim neistinama, Zelenović je pokušao da poveže organizivanu kriminalnu organizaciju, koja je počinila najmonstruoznija krivična dela sa predstavnicima republičke vlasti, kao i vlasti u Šapcu. Laži i izmišljotine predstavio je kao nepobitnu činjenicu, što je stvorilo paniku među građanima i ozbiljno narušilo javni red i mir.

Zelenović koji će ostati upamćen po krađi budžeta, kupovini odbornika i prekrajanju izborne volje naroda, besprizorno upire prst u Srpsku naprednu stranku tvrdeći kako predstavnici države i lokalne vlasti imaju saradnju sa izvršiocima najbrutalnijih krivičnih dela. Ne samo da tako diskredituje vlast, već i svesno i namerno, stvara nepoverenje u institucije.

Srpska napredna stranka Gradski odbor Šabac, javno poziva Zelenovića da konačno prizna gde se i kada viđao sa Belivukom. Naše pretpostavke o kriminogenim aktivnostima Zelenovića i njegovog mentora Dušana Petrovića, na žalost, obistinile su se u potpunosti, ali nismo mogli ni da pretpostavimo koliko su daleko ti pipci otišli.

Ne sumnjamo da će državni organi vrlo brzo razotkriti i klupko Petrovićevih i Zelenovićevih kriminogenih pomagača. Ukoliko se dokazi obezbede, a svi su izgledi da hoće, oni više nikada ne bi smeli da se preporučuju za državne ili bilo koje funkcije. Samo konačni obračunom sa kriminalcima ova država, uz svog predsednika Aleksandra Vučića, može sigurnim korakom ići napred.

 

SLUŽBA ZA INFORMISANjE

SRPSKA NAPREDNA STRANKA ŠABAC