GO SNS Šabac: Snažno podržavamo predsednika Vučića u nastojanjima da pronađe rešenje za KiM i da omogući mir Srbima koji žive u našoj južnoj pokrajini

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac snažno podržava predsednika Aleksandra Vučića u nastojanjima da pronađe rešenje za Kosovo i Metohiju i da omogući mir Srbima koji žive u našoj južnoj pokrajini. Svi smo svedoci višedecenijskog ugnjetavanja srpskog naroda na koje deo međunarodne zajednice ostaje i nem i slep. Najnovija provokacija i demonstriranje sile prištinskih vlasti nešto je na šta su, nažalost, Srbi sa Kosova i Metohije navikli.
Upad pripadnika kosovske policije naoružanih dugim cevima i rafali na goloruke Srbe, pokušaj ubistva mučki s leđa Srećka Sofronijevića i premlaćivanje desetina drugih Srba, s razlogom su izazvali gnev. U ovakvim situacijama razumljive su oštre reakcije naroda, ujedno su i ispit za državni vrh. Staloženom reakcijom u uslovima u kojima bi mnogi prešli liniju nakon koje nema nazad, predsednik Srbije održao je čas kako se brane interesi naše države.
Ishitrene reakcije nikome ne mogu doneti povoljan ishod. Ponajmanje našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji. Ipak, u zabludi su svi oni koji su nakon jučerašnje provokacije Prištine pomislili da je izostanak srazmernog odgovora od strane Beograda slabost. Upravo suprotno. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ujedno i vrhovni komandant Vojske Srbije, pokazao je da Srbija nema inostrane mentore i da odluke donosi racionalnim promišljanjem.
Srbi u južnoj pokrajini, izloženi svakodnevnim pritiscima od strane Albanaca, napadima, oduzimanjem prava na dostojanstveni život, strepnjama šta nosi naredni dan, pokazuju nam šta je hrabrost. Pozivamo, stoga, naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji da još jednom pokažu trezvenost i da ne nasedaju na nervozu lidera kosovskih Albanaca. Ipak, šta god da se dogodi, niko ne treba da sumnja da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.
Nema predaje, nema povlačenja! Živela Srbija!
GO SNS Šabac