GO SNS Šabac: “ Zelenoviću, zašto uzimaš pare za svoju odborničku grupu, ako ne priznaješ izbore i vlast u Šapcu?

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac želi javno da upita bivšeg gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, zašto uzima novac za svoju odborničku grupu u aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta, ako za njega izborni proces nije završen i ako smatra da je SNS uzurpirao vlast u našem gradu? Kako je moguće da borac za pravdu i demokratiju sa gnušanjem odbija da sedi u opozicionim redovima, a nije gadljiv na novac iz budžeta koji pune svi građani Šapca?

Podsećamo građane da su Nebojša Zelenović i ljudi bliski partiji koja je našim gradom vladala pune dve decenije, imali dovoljno vremena da realizuju sve projekte za koje bivši gradonačelnik sada kritikuje Srpsku naprednu stranku. Gospodine Zelenoviću, razvoj jednog grada je kontinuirani proces, a ne samo pred izbore. Srpska napredna stranka je za poslednjih 12 godina pokazala da mi radimo i gradimo tokom čitave godine. I to je jedan od razloga zašto predsednik Aleksandar Vučić i SNS imaju sve veće poverenje građana Srbije.

Za samo godinu dana, koliko je u Srpska napredna stranka na vlasti u Šapcu, omogućili smo našim najstarijim sugrađanima besplatan gradski prevoz, ali i smanjili cenu vrtića koja je za vreme bivše vlasti bila najviša u Srbiji. Iz budžeta grada opredeljena su sredstva za izradu projekta rekonstrukcije bolnice, nešto što je Nebojša Zelenović godinama unazad izbegavao da učini i time zanemario unapređenje zdravstvene zaštite u Šapcu. Naši sugrađani vrlo brzo imaće, čak tri otvorena bazena: olimpijski, srednji i mali. Za ovaj posao doneta je odluka na poslednjem skupštinskom zasedanju.

Doneli smo odluku i o izgradnji 30 kilometara asfalta u 11 šabačkih sela. Iz budžeta grada opredeljeno je 133 miliona, a isto toliki iznos ulaže i država posredstvom nadležnog ministarstva. Za godinu dana asfaltiran je niz zapostavljenih gradskih i seoskih puteva, rekonstruisana elektromreža u Donjoj Rumskoj, radilo se na uređenju korita reke Dobrave … Kineska kompanija Mint automotiv kupila je 11 hektara u Severozapadnoj industrijskoj zoni i time otvorila put da na desetine naših sugrađana dobije posao. Ovo je samo deo onoga što smo uradili od oktobra prošle godine.

Ne možemo a da ne istaknemo svakako najvažniji projekat ne samo za Šabac, već za ovaj deo Srbije. Na autoput Ruma – Šabac čekalo se od kraja Drugog svetskog rata. Davnašnji san, sa Srpskom naprednom strankom i predsednikom Aleksandrom Vučićem postao je stvarnost. Uz ovo gradi se novi most preko reke Save, ali i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice.

Kada smo preuzeli odgovornost za Šabac, bili smo iskreni prema našim sugrađanima. Nismo obećali ništa što ne možemo da uradimo. Naša politika je politika rezultata, politika neposredne saradnje sa svima koji žive u ovom gradu. Pažljivo slušamo koje su to potrebe naših sugrađana, podjednako i sa gradskog i sa seoskog područja. I činimo sve da im poboljšamo život. I to je razlog zašto nam Šapčani veruju. A tek smo počeli.