Gotovo je! Direktor srpske policije Rebić ide u penziju? Sad će moći na miru  da se kupa do mile volje…

Nekada je bilo, da je direktor policije “ alfa i omega” jedne za državu najoseltjivije službe! Nekada, pravi direktori policije nisu ni spavali, već su danonoćno motrili i bdili nad državom…

Vremena su se promenila, pa smo, sticajem ne(srećnih) okolnosti dobijali za direktore policije i one koji nisu imali ni trunke staža niti iskustva u najosetljivijim operativnim službenim poslovima!?!

I da ne bude zablude: svaka sličnost sa sadašnjim aktuelnim direktorom srpske policije, “ saobraćajcem” Vladimirom Rebićem nije slučajna? Da li je namerna? Procenite sami?

Procenite i ocenite njegov dosadašnji rad, službovanje i rukovođenje u Službi u kojoj se ( valjda je to sada svima jasno!?) prisluškivao predsednik,  u kojoj su se pojavili otuđeni centri moći, tik uz njegov kabinet, koji su postali toliko moćni, da su počeli da kadriraju i na ulici, da rešavaju mafijaške sukobe… Da se enormno bogate i ceo jedan državni aparat učine sluškinjom male grupice novokomponovanih moćnika za koje nije bilo prepreka niti sile koja im je tada mogla stati na put!

Gde je za sve to vreme bio srpski direktor policije? On je po funkciji trebalo da bude naš Eliot Nes? Umesto Nesa – postao je Smeša! Čega? Neupućenosti, neobaveštenosti, nedoslednosti i posebno neodgovornosti… Pa nije čudo što su mu se novinari smejali u lice, kada im je odgovarao, da je bio na bazenu, sauni ili kupatilu, kada su se u državi Srbiji i njegovoj policiji režirale glavne epizode engleske crnohumorne serije “ Bila jednom jedna vlast u Srbiji”!?! Srećom, serija se nije obistinila, ali scenaristi i dalje ljubomorno čuvaju taj scenario, čekajući neke nove, za njih mnogo bolje glumce….

I šta je jedino takvom jednom direktoru srpske policije preostalo: da ode u penziju!? Kažu, ispunio je uslove? A, i bolje je da se skloni. Jer, ko zna, kako je počelo, možda ni kupanje neće moći da opere njegovu odgovornost, pa bila ona  samo neobaveštenost ili nečinjenje!?

E.E.