Vlast u Šapcu nije htela pa je Vlada Srbije asfaltirala u Nakučanima

U selu Nakučani kod Šapca privodi se kraju asfaltiranje tri putna pravca u ukupnoj dužini od 2.200 metara. S obzirom na to da je reč o veoma značajnim deonicama za ovo selo, meštani su godinama unazad molili nadležne iz aktuelne gradske vlasti da im pomognu kako bi se uredile.

Kako od strane Gradske uprave u Šapcu nije bilo razumevanja, Savet mesne zajednice obratio se za pomoć Vladi Republike Srbije odakle je ubrzo stigao pozitivan odgovor.

Dr Boban Birmančević, narodni poslanik u republičkoj Skupštini i poverenik GO SNS u Šapcu, istakao je da je asfaltiranje tri deonice u Nakučanima odličan primer da uporedimo jednu stranu koja se odgovorno ponaša prema svojim građanima, a to je MZ Nakučani, a s druge strane imamo neodgovornu lokalnu vlast koja nije spremna da pomogne građanima.

– S jedne strane to je politika rezultata, odnosno politika SNS – a, i imamo politiku lažnih obećanja, a to su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović. U Nakučanima se radi 2.200 metara na tri putna pravca. Jedna deonica je 680 metara, druga deonica koja povezuje jedan kraj sela sa drugim u dužini od 1.400 metara i 120 metara puta do sportskog terena – naveo je dr Birmančević.

Put u dužini od 680 metara bio je nepristupačan, pa je bilo potrebno uraditi obimne zemljane radove pri čemu je i proširen. Meštani Nakučana su oduševljeni radovima, a predsednik Saveta MZ Nakučani Srđan Alimpić, ne krije zadovoljstvo što im je država izašla u susret i rešila jedan od gorućih problema.

– Ovo nam je veoma značajno zato što se naši stanovnici većinom bave poljoprivredom. Bilo je dosta neprohodnih seoskih puteva – rekao je Srđan Alimpić.

Za asfaltiranje tri putna pravca, Vlada Republike Srbije izdvojila je 15 miliona dinara. Radovi na jednoj deonici su završeni, a u narednih nekoliko dana očekuje se da radovi budu okončani i na preostale dve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *