Graditeljska strast „Šape Neimara“jača od svih zabrana?!?

Zanimljivo, jedna strast, prema nelegalnoj gradnji vodi drugoj, onoj prema “kirijici“ koju će doneti. “Smiješane najlakše se piju“.

Predsednika novobeogradske opštine, Aleksandra Šapića, odnosno njegovu bliksu familiju, „krasi strast prema bespravnoj gradnji“, strast koju bi mogli porediti sa onom čuvenog Radeta Neimara
iz narodne pesme.   Posebno se ispoljila prema objektu u studentskoj ulici kod “studenjaka“ u Novom Beogradu.
Objektu  koji je iz  temelja sazidan na mestu malog montažnog kafančeta pok. Amdi Alilija. Ali, koji ne podleže legalizaciji jer je izgrađen posle roka za popis nelegalnog objekta.
Koji “niđe veze“ nema sa pomenutom kafanicom. Sem što ga je kupi Šapin  ujak uz osvedočeno prisustvo njegovog oca, što, rasuđujemo, u stvari jeste kupovina Šapića lično!?
Koji je opredeljen za rušenje rešenjem same novobeogradske opštine. Koji je srušen 2017. samo do pola, “a od pola nije se odmaklo ni pola cola“. Koji je prestao da se ruši jer navodno nema para, koje su čim se došlo do pola, “bačene“ na simulirana rušenja na Savskom nasipu. Koji je …..
Nebitno je to sve. Šapina strast za gradnjom tog objekta toliko je jaka da prkosi svim zabranama i pravilima. Delo mora biti završeno. Tek tada će splasnuti umirena valjda korišću koju će građevina doneti. Do novog objekta, do nove vizije koju treba izgraditi. Zanimljivo, jedna strast, prema nelegalnoj gradnji vodi drugoj, onoj prema “kirijici“ koju će doneti.
“Smiješane najlakše se piju“. Nedostupna je ta strast svakoj zabrani i razlogu. Šapa Neimar nastavlja da zida. Jedan red blokova drugi sustiže. I oni koji su sumnjali sada mogu da vide tu belodanu strast kako oblikuje građevinu, ni na koga se ne obazirući, prezirući i ljude i državne organe. A još kad zamisli “kirijicu“, nema izgleda tog bagera koji će ga zaustaviti.
A strasti ljudske snažne su. Kao što su i raznovrsne. Reč je o energijama koje se mogu usmeriti kako na dobro, tako i na zlo.
U ovom slučaju, pitamo se: Da li je strast za objektom u studentskoj našeg “Neimara“, što do “kirijice“ vodi, jača od državne obaveze da ovu strast suzbije? Pogotovo kada postoje  i konkretna rešenja koja na to obavezuju.

Darko Pejić

Оставите одговор