Građani protiv gradonačelnika Šapca: Zelenoviću, ako ste toliko sigurni u podršku Šapčana, zašto ne raspišete izbore i ne dokažete nam da Šapčani podržavaju vašu politiku!

Ispred Gradske uprave u Šapcu, održan je 46. protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Okupljeni građani uzvikivali su “Ostavke” i “Lopovi”, zahtevajući da gradonačelnik Šapca, ali i kompletno lokalno rukovodstvo podnesu ostavke. Razlog za nezadovoljstvo je, između ostalog, loše ekonomsko stanje u gradu, prezaduženost grada i nezainteresovanost aktuelne vlasti za rešavanje osnovnih problema stanovnika koji žive van užeg centra grada i na seoskom području.

Marija Milošević, poverenica Saveta za omladinu GO SNS Šabac, istakla je da se u Šapcu 20 godina ništa ne menja, jer je na vlasti ista grupa ljudi.

– Pre 20 godina naše roditelje su isterali sa posla. Mentor Nebojše Zelenovića, Dušan Petrović, je ušao u istoriju našeg grada kao čovek koji je unesrećio i doveo do prosjačkog štapa one koji su izgradili naš Šabac. A sada to isto rade nama, deci naših roditelja koji su zbog DOS-ove vlasti ostali na ulici. Dok su se naši roditelji borili za koru hleba koju će nam niodkuda stvoriti, demokrate su im se smejale.

Gradonačelniče Zelenoviću, ako ste toliko sigurni u podršku Šapčana, zašto ne raspišete izbore i ne dokažete nam da Šapčani podržavaju vašu politiku, a ne politiku Srpske napredne stranke i politiku presednika Srbije Aleksandra Vučića? Raspišite izbore i dokažite nam da Šapčani vole kada njihov gradonačelnik ide u Strazbur da ogovara svoju državu ili da ide da sedi pod zastavama lažnih i nepriznatih država. Dokažite nam da Šapčani više vole to od politike mira, stabilnosti i reke investitora iz moćnih svetskih zemalja. Da više vole vaše rušenje Srbije od naše izgradnje. I dokažite nam to tako što ovoga puta nećete kupiti nijedan glas, niti jednog odbornika – rekla je Marija Milošević.

Goran Mijailović, odbornik SNS-a u Skupštini grada Šapca istakao je da je moto politike gradonačelnika Nebojše Zelenovića “ako prođe, prođe”. Odnos prema stanovnicima na seoskom području iz godine u godinu sve je lošiji, što je aktuelna gradska vlast pokazala ponovnim uvođenjem finansiranje projekata sistemom “Dva dinara za jedan”.

– Zašto samo u selima ljudi moraju da plate trećinu iznosa? I nije to “dva dinara na dinar”. Ako uđete u cenovnike, vidite da jedan dinar da seljak, jedan dinar da grad, a onaj treći dinar za koji kažu da daju, to ko zna gde završi. Vi niste gospodari naših života. Niste gospodari ovog grada, vi ste sluge. I takva vlast treba da bude. Vlast treba da služi narodu, a ne da gospodari narodom – rekao je Goran Mijailović.

Okupljeni Šapčani održali su protestnu šetnju do Međuopštinskog istorijskog arhiva gde je smešten kabinet Nebojše Zelenovića, njegove administracije, kao i kancelarija narodnog poslanika Dušana Petrovića kojeg Šapčani nazivaju “mentorom” aktuelnog gradonačelnika.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *