Građani Šapca poručuju: “ Zelenoviću, dok ti hvataš zjale po Beogradu o našem trošku, dotle mi gacamo u blatu i izlivenim fekalijama“!?

U mesnoj zajednici Jelenča, udaljenoj samo tri kilometra od centra Šapca, u dvadeset ulica niti ima kanalizacije i asfalta, niti uličnog osvetljenja. A pošto ne postoji pešačka staza do ovdašnje osnovne škole, deca se posle manje kiše sa nastave vraćaju mokra do kolena. Ovo je svojim sugrađanima izneo Željko Krsmanović, predsednik MZ Jelenča, na 25. protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

– U mesnoj zajednici koja broji više od 2.000 stanovnika, zahvaljujući Nebojši Zelenoviću, imamo bar isto toliko nasleđenih problema. Ove probleme želimo da rešavamo, ali Zelenović nema sluha za nas, jer su u Jelenči posle skoro dve decenije za Savet mesne zajednice izabrani dobri i vredni ljudi koje je podržao SNS. Na svakom koraku nailazimo na nerazumevanje i opstrukcije grada – rekao je Željko Krsmanović.

Zgrada Doma kulture u Jelenči predstavlja opasnost po bezbednost meštana. Nedavno su zastave sa metalnim postoljem pale pored čoveka, te je pukom srećom izbegao udarac. A da bi došla do škole, jedini put školarce vodi pored ove zgrade sa koje se redovno odvaljuje crep. Krsmanović ističe da je aktuelna gradska vlast popravila krov samo na delu objekta koji je njima bio potreban, odnosno za rad mesne kancelarije. Ostatak ove zapuštene zgrade zaposeli su glodari i golubovi.

– Obraćali smo se kao Savet pismenim i usmenim putem, molili za pomoć, ali osim odgovora da nema para, ništa drugo nismo dobili. Jedan od najvećih problema i misaona imenica za građane Jelenče je kanalizacija koja nedostaje u 20 ulica. Postoji odluka da je cena priključka na kanalizacionu mrežu za stanovnike Jelenče 90.000 dinara, ali tu odluku niko ne poštuje, pa čak ni oni što su je doneli. Na moje pitanje da li će se raditi kanalizacija u ulicama gde ima zainteresovanih građana, odgovor iz “Vodovoda” je glasio: “Ne!”, a kada sam pitao zašto, rekoše da nije isplativo – navodi Krsmanović.

Dr Aleksandar Pajić, poverenik GO SNS Šabac, istakao je da je aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović osetio sve blagodeti Dušana Petrovića i njegove neprestane vladavine već 19 godina i bahatog odnosa prema svim građanima Šapca. On je ponovio da ukoliko je Zelenović najbolji za Ujedinjeni DS, od njih nema ništa. Pajić se osvrnuo i na posetu Dragana Đilasa Šapcu u subotu, gde je govorio na skupu “1 od 5 miliona”.

– Đilas je govorio pred 57 osoba u ovom gradu. Smetalo im je što se okupila grupa građana koja je na tom skupu vikala: “Đilase, lopove”. Posle tog “veličanstvenog” skupa za 57 građana, sa improvizovane drvene govornice Đilas je svojim džipom pobegao za Beograd brže nego što je došao. Gde je bio trenutni ili bivši gradonačelnik Šapca kada je Đilas dolazio na poklonjenje Dušanu Petroviću? Zelenović je prodavao maglu u Beogradu, i rekao: “Nećemo ih pobediti mišićima, pobedićemo ih pameću”. Pa, da ste bili pametni ne biste došli u ovu situaciju i da ste imali malo mozga Šabac ne bi bio ovakav grad danas – rekao je dr Aleksandar Pajić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *