Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović ponizio svoje glasače! Majurci se nisu upecali na „dosmanlijske izborne laži“!?

Pošto su izgubili skoro sve mesne zajednice, i seoske i gradske, Nebojša Zelenović – „Dušanov“, gradonačelnik Šapca, izbore za Savete mesnih zajednica naziva potpuno marginalnim i nevažnim. Ovo je Nebojša „Dušanov“ izgovorio pre nekoliko dana u beogradskom Medija centru i na taj način ponizio sve one koji su mu ikada dali glas.

A Zelenovića su za srce ujeli Majurci još pre tri godine kada su masovno glasali za naprednjake, zbog čega i danas ima nemirne snove.

Izbori za Savet mesne zajednice Majur održani su u aprilu 2015. godine. Ubedljivo je pobedila Srpska napredna stranka osvojivši svih 15 mandata.
A tih mesec dana kampanje u predgrađu Šapca, gde živi 10.000 stanovnika, i dalje se pamti i prepričava. Nakon decenija nebrige za Majurce, palo je „Zelenku“ na pamet da „udesi“ centar Majura. Ali ne onako primitivno sa par lopata šljunka i asfalta da izdrži do dana za glasanje. Već moderno. Futuristički.
Čudili su se Majurci nad slikom budućeg izgleda centra. Popločano šetalište, kolovoz kao ogledalo ravan, žardinjere sa tujama i šimširima… Zagledali su predizborni letak grupe koju je podržala šabačka vlast. Obrtali, okretali, podizali veđe i glasali ipak za naprednjake.
Vlasti Dušana Petrovića u Majuru nisu pomogli ni bageri. Nisu se birači upecali na, po ko zna koji put, obećanja da će Majur postati opština. Nije pomoglo ni ukidanje dva izborna mesta, a Majurce nije zastrašio ni Nebojša Zelenović, koji je tokom glasanja kao kerber stajao na ulazu u birališta!?
Za Majurom padale su i druge mesne zajednice. Naprednjaci su ubedljivo čistili ostatke onih koji su na bagerima ušli u politiku. E, zato tamo gde ne pobeđuju Zelenko, Nemanja i Dušan, to je nevažno i marginalno.

E.E.

Оставите одговор