Gradonačelnik, „ zbog šake evra, smestio komunalce“ – u podrume pune vode i potkrovlje prepuno golubijeg izmeta!?

Šabačka demokratska čivija u režiji “Don Dušana i njegovih političkih satrapa”:

Malo je reći geto! Oronula stara „Zorkina“ zgrada, u Dalmatinskoj ulici,  puna memle i zadaha od prljavštine i nebrige, sa podrumima pod vodom kroz koju pluta po koji preostali živi pacov, dok sa tavana prepunih golubova „kaplje njihov izmet“!?!

Ovo je najkraći opis uslova u kojima radi rukovodstvo JKP „Stari grad“, koje inače treba da brine o čistoći, odnosno higijeni grada Šapca! Ovo su uslovi koje im je  odredilo gradsko rukovodstvo, samo i isključivo zbog pomame i pohlepe „onog koji je tu postavljen kao marioneta gradskog Dona“! I vrapci na granama znaju da ovo nije bila volja niti želja gradonačelnika Nebojše Zelenovića „Zelenka“… Niko ne zna gde su završile pare od prodaje lokacije Kompaniji LIDL, a zbog čega se sada bivši vlasnik potuca „ od nemila do nedraga“:

Podrumi puni vode!

– Šta sve nismo radili, protestvovali, štrajkovali, ali tu osovinu „moći i zla“ nismo uspeli da pobedimo i dosegnemo pravdu za sve nas zaposlene u ovom javnom preduzeću – kažu upućeniji u ceo problem za antikorupcijski portal Embargo. – Čak smo tražili i dobili da se uradi interna revizija! Urađena je čitava studija koja je dokazala da je ovo jedna najobičnija budalaština i pljačka na štetu javnog preduzeća i nas zaposlenih!!! Dokazano je, da uopšte nije bilo isplativo to što je Grad uradio!? Da plaćamo zakup na različitim lokacijama, gde je Upravna zgrada udaljena od naše mehanizacije  nekih dva kilometra, da smo bez pravog parkinga… A, o uslovima rada u totalnoj ruini od zgrade bivše „Zorke Holdinga“ u Mašinokopu da i ne pričamo… To treba videti i u njoj raditi! Zgrada je neuslovna i bilo je pokušaja da se koliko-toliko sanira, ali ništa od toga! Njima je samo bila bitna lova od stranog investitora, a šta će biti sa nama –baš ih briga!

Abnormalno je što oni plaćaju zakup i to jedne najobičnije ruine, a do koliko „juče“ su bili vlasnici svoga imanja, zgrade i radionica. Prema podacima do kojih je došao antikorupcijski portal Embargo, čim im je prodata imovina, komunalci su prvo bili prebačeni na lokaciju Stare ciglane. Ali, kako je Grad ( čitaj Zelenović i njegov mentor „Don Dušan“)  imao druge planove sa dobijenim milionima od prodaje lokacije, brže bolje su ih ugurali u ovu ruinu i odustali od investiranja u novu lokaciju! Uterali su ih u „Zorkinu ruinu“ od 771 kvadratni metar kancelarijskog prostora, plus 300 kvadrata magacina, što je u stvari radionica i još 100 kvadrata za portirnicu! I sve su to plaćali, zaključno sa 31.12.2017. ( ukupno nekih skoro dve godine) fantastičnih 500.000 dinara mesečno!? Pola miliona dinara mesečno samo za klasičnu kiriju!? Veze sa mozgom i ikakvim ekonomskim računicama u ovom slučaju –zaista nema. Ima, ali samo sa otvorenim „lopovlukom“…

– Izgleda da je sada postalo malo „vruće“, pa je kirija od ove godine, opet bez ikakvog objašnjenja „pala na samo“ 200.000 dinara!? A, sve je isto. I niko opet da se zapita, zbog čega je, do „koliko juče“ plaćano više od dupla za istu kvadraturu na istoj lokaciji? Ali, u ovoj šabačkoj, žutoj demokratiji sve je moguće! Možda su ih tome naučili „evropski mundiri“, kojima se, koliko čujemo, žalio i ovaj  naš, a u stvari   „Donov batler“…

E.E.

Оставите одговор