Gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću dogorelo do nokata, očajnički traži pomoć javnosti, direktora RTS-a, od onih, sa kojima se “ nije talio” kad je trošio pare iz gradske kase!?

Poštovani,

juče je u Medija centru u Beogradu održana konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović obavestio javnost da je pozvan da 6. novembra u Strazburu pred Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope izvesti o pritiscima na opozicione lokalne samouprave u Srbiji u okviru debate „Gradonačelnici pod pritiskom“.
O problemima sa kojima se susreću opozicione lokalne samouprave govorili su juče na koferenciji u Medija centru i predsednici opština Paraćin i Čajetina.
S obzirom na to da novinari RTS-a, javnog medijskog servisa svih građana Srbije, nisu prisustvovali ovom događaju i o predstavljenim činjenicama izvestili javnost, gradonačelnik Šapca uputio je pismo generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću čiji sadržaj možete videti u prilogu ovog mejla.

S poštovanjem,
Milica Savić
Kabinet gradonačelnika Šapca

Poštovani gospodine Bujoševiću,

U četvrtak, 20. septembra, u Medija centru u Beogradu, održana je konferencija za novinare o predstojećem Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu. Ova sesija će biti održana 6. novembra, u okviru teme “Gradonačelnici pod pritiskom”, o zloupotrebi vlasti i urušavanju građanskih i političkih prava i sloboda. O ovim nemilim pojavama u Srbiji, na strazburskom Kongresu, izvestilac ću biti ja, kao gradonačelnik Šapca i predsednik parlamentarne stranke Zajedno za Srbiju.

Na konferenciji za novinare učesnici su bili i Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke, te Milan Stamatović, dugogodišnji predsednik opštine Čajetina. Kao što Vam je verovatno poznato, ni u jednoj od ovih lokalnih samouprava Srpska napredna stranka nije na vlasti. RTS, kao javni servis, blagovremeno je pozvan na ovu konferenciju za novinare. Ali, niste se pojavili!

Zakonom o javnim medijskim servisima, građani Srbije plaćaju taksu za javne medijske servise, a obaveza Radio televizije Srbije, i Vas kao direktora, je da izveštava građane o događajima od javnog interesa.

Nedavno sam u „Nedeljniku“ pročitao Vaš intervju u kom tvrdite da je ovo vreme apsolutne kretenizacije i medija i društva, a da je RTS kičma normalne, pristojne i kulturne Srbije. Ne shvatam kako se sprečavanje informisanja građana o važnom političkom i društvenom događaju može podvesti pod normalno, pristojno i kulturno.

Ne mogu da verujem da Vi smatrate da je rasprava, koja će biti vođena u Savetu Evrope, o zloupotrebama vlasti i urušavanju temelja civilizovanog života u Srbiji, tema nebitna za građane koji plaćaju pomenutu taksu. Zahtevam da RTS adekvatno izvesti o pomenutom događaju jer je to zakonska obaveza javnog medijskog servisa i Vas kao direktora.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović

Čime to sada pokušava da zamlaćuje javnost gospodin Nebojša Zelenović “od Šapca i Dušana Petrovića”? Pod kakvim su to pritiskom pojedini gradonačelnici u Srbiji, posebno oni opozicioni?

Dokle da se više zaluđujemo pričama, “ držte zeca, a lisice meso jedu”… Gospodo “ dosmanlije”, prošlo je mnogo godina od kada ste obmanjujući celokupnu domaću a bogami i svetsku javnost dočepali se vlasti u ovoj napaćenoj Srbiji i krenuli u ono što jedino znate – nezakonito bogaćenje!? Ta vremena su srećom daleko iza nas…

Dok ste godinama “drpali i otimali” narodne pare gde god ste stigli i mogli – nije vas zanimalo mišljenje javnosti. I sada, kada ste ostali u ogromnoj političkoj manjini, kada Vas ima koliko da se skupite u jednom seoskom šljiviku – okrenuli ste ploču i počeli da se “ unapred izuvate”? Zašto?

Zato što konačno smo dočekali, da svakoga ko krade u ovoj zemlji očekuju bukagije i duga robija? A,da li si gospodine Zelenoviću krao, neka o tome odluči sud, a ne opet, nekakav sud javnosti, koji sada treba da vas odbrani od surove istine i neumitnih činjenica… Za to vam niko ne može sada pomoći!

Pričate o lažnim pritiscima, gušenju sloboda i demokratije… Recite javno, ko vas je to gušio da trošite budžetska sredstva kako i koliko hoćete? Da vam slučajno Beograd nije uzeo samo jedan jedini dinar? Da vam Beograd nije uzeo 72 stana za koja nemate evidenciju ni ko u njima stanuje? Jel vam Beograd uzeo milione evra koje su otišle “ niz Savu u zna se čije džepove” za rekonstrukciju bazena, popravke ulica, puteva… Izgradnju dijagnostičkog centra i million drugih stvari…
E, zbog toga “vi i ostala bratija morate odgovarati” u ovoj zemlji i ne možete se ovoga puta sakriti iza priče o gušenju i pritiscima!?

Niko u Srbiji ne ruši izbornu volju građana, ali će ista ta država zaštiti svakoga građanina od lopovluka pojedinih funkcionera, ma čiji bili…
Izborna volja građana nije bila ničiji lopovluk, pa ni vaš iz Zajedno za Srbiju, “privatnoj firmi Dušana Petrovića”!?!

Usput, oko fotoreportera je dobro zabeležilo prisustvo “ glavnog majstora šabačkog lutkarskog pozorišta “ u Medija centru!!! O kome se radi, pogledajte sami…
I još nešto: Niste vi bili gospodo Zelenoviću, Miloševiću, Pejiću, Čonjagiću izborna volja građana Šapca i okoline. Vi ste bili tek muve na izbornoj trpezi?! Ali ste se, što “kupili” još više sabrali po dobrom starom pokvarenom receptu “ dva loša ubiše Miloša”!?!

Hvala bogu, ova zemlja ima reda i zakona, pa će vrlo brzo svako morati da položi račune za ono što je “pošteno” radio…

P.S. Šteta, baš šteta, ako neki zbog “službenog puta”, ne budu mogli da odu na tu čuvenu tužibaba “mundirsku sesiju plača i jadikovki” 6.novembra u Strazbur?

Uredništvo antikorupcijskog portala Embargo

Оставите одговор