GREH TADIĆA I JEREMIĆA – “POROČNIH SINOVA” POŠTENE SRBIJE!

Ovih dana u pojedinim srpskim medijima, kao po nekom unapred pripremljenom scenariju, redom, jedan po jedan, javljaju se dušebriznici, koji tobože plaču nad sudbinom Kosova “ koja je eto u rukama izdajnika, Aleksandra Vučića”!?

I ako je iko imao do sada dilemu, ko su ti, koji “iz srca brane Kosovo”, više je sigurno nema. Srbija doživljava vrhunac licemerja i cinizma u kojem prednjače upravo oni koji su bili kolovođe guranja sudbine srpskog naroda na Kosovu u ruke onima koji su nam 1999.oteli ovaj deo teritorije!?

Posle dužeg vremena, valjda boravka u nekom novom filmu, oglasio se u “svom mediju” Boris Tadić lično!

Rešio čovek da progovori o nečemu, čega bi inače  trebalo da se debelo stidi. Stao je u odbranu onih sa Kosova koji u svoj svojoj zaslepljenosti i mržnji prema vladajućem režimu u Beogradu – od jednog drveta ne vide šumu! Poput nekih srednjevekovnih vlastelina, skrušeni u nekoj svojoj ličnoj nezajažljivosti, spremni su baš na sve: pa čak i da sopstvenu zemlju optuže i proglase jedinim krivcima za sve ono što se u poslednjih dve decenije dešavalo na teritoriji Južne srpske pokrajine!

Znamo kroz istoriju da je uvek bilo lako pronaći otpadnike svoga roda, ali da to ide toliko daleko u okolnostima kada veliki hoće otimaju malom – teško da je iko to očekivao na ovaj način.

Otvoreno lobiranje i sprečavanje vlasti u Beogradu da “svetu srpsku zemlju” istrgnu iz  ruku kerbera, Tačija i Haradinaja,  nije samo posledica nedostatka jednog čvrstog i aktivnog srpskog nacionalnog programa, već se graniči sa nečim što se graniči sa veleizdajom, odnosno nedostatkom nacionalnog identiteta,ponosa I ličnog dostojanstva!?

Bivši predsednik Srbije u dva mandata, bez imalo blama, nacionalnog genetskog koda, staje otvoreno u odbranu onih koji danas javno “nariču uz šiptarske ratne zurle”, terajući time ono malo preostalih Srba na Kosovu i Metohiji u beg!?

Zašto to danas radi Boris Tadić, njegov bivši “ordonans”  Vuk Jeremić? Zar nije bilo dovoljno to što su već uradili? To što su problem Kosova izmestili iz okrilja UN i direktno gurnuli u ruke EU!? Time su Srbi, ni krivi ni dužni gurnuti u ruke “ novim evropskim kadijama, da ih tuže i da im sude”…

Nije Srbija tada imala Miloša Obrenovića, već posilne Tadića i Jeremića… I taman kad su “njihovi nalogodavci” pomislili da je posao završen, srpski narod je iznedrio novog junaka, nekoga ko će prašnjavu fasciklu  o Kosovu iz arhiva “evropskih kadija”iz orahovog ormara uspomena na  stradanje malih naroda – ponovo vratiti za briselski sto od mahagonije…

I sama pomisao da je priča o Kosovu ponovo otvorena, da se o njoj makar opet razgovara –  našim dosmanlijama se kosa diže na glavi! Ono što su davno uradili, ono što im kao noćna mora svaku noć juri nečistu savest – sada je opet java! Stvarnost u kojoj Srbija opet traži istinu i pravdu za svoj narod na Kosovu!

I u tome, ne može ih omesti nikakvi “oci i svi njegovi poročni sinovi”, jer istina, decenijama sakrivena pod tepihe ovalnih kabineta u Beloj kući, Berlinu ili Londonu – više se ne može kriti!

To što su opet isti  igrači na sceni, što Tadić,Jeremić i svi njihovi ondašnji saradnici opet moraju da ustanu u odbranu svojih starih greha, samo je dokaz više da je Srbija na dobrom putu! Da više ni Amerika, ni Nemačka ne mogu da brane neodbranjivo! Ne mogu da se kriju iza poroka svojih prethodnika, koji su počinili najveći greh u novijoj istoriji prema srpskom narodu…. Dozvoljavajući istrebljenje srpskog naroda sa vekovnih ognjišta!? Nešto slično kao što je Amerika uradila stvarajući sopstvenu državu!? Pa, svaki srpski poplet oko bilo koje avlije na Kosovu je stariji od američke nacionalne istorije…

E.E.

FOTO: mc.rs

Оставите одговор