Grocka sve bliža Beogradu!

Na teritoriji opštine Grocka tokom prošle godine urađeno je oko 110 kilometara puteva u koje je uloženo oko dva miliona evra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je to rekao u Begaljici tokom obilaska radova u Ulici Borisa Kidriča koja će dobiti novi asfalt, ivičnjake i trotoar, a u koju je opština Grocka uložila 74 miliona dinara.

Ulica Borisa Kidriča, kaže Vesić, jedna je od najvažnijih ulica u Begaljici, dugačka je oko 1,8 kilometara, a nakon rekonstrukcije biće široka nešto više od šest metara, dok je ranije bila oko pet.

„Tokom 2018. na teritoriji opštine Grocka, bilo sredstvima opštine, Grada ili Vlade Srbije urađeno je oko 110 kilometara puteva u koje je uloženo oko dva miliona evra. To pokazuje koliko je nama Grocka važna i koliko se trudimo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu“, rekao je Vesić novinarima.

Najavio je da će sledeće godine samo za puteve u Grockoj biti uloženo između 150 i 200 miliona dinara.

„Ulaganjima u infrastrukturu građani mogu da se uvere da neko vodi računa o ovoj opštini, koja je dugo bila zapostavljena, ali je ova gradska vlast to promenila“, rekao je Vesić.

Od ostalih većih investicija koje će tokom ove godine biti započete u Grockoj jesu izgradnja nove škole u Lešstanima za koju je izdvojeno više od 540 miliona dinara, a za koju će, najavljuje Vesić, kamen temeljac biti postavljen u narednih desetak dana.

Trenutno se, kaže zamenik gradonačelnika, radi Kaluđerički potok, a radiće se i cevovod Pudarci – Umčari, kao i fabrika vode u Umčarima.

„Kada se saberu te investicije i ako se doda da ćemo u drugoj polovini godine početi izgradnju Postrojenja za preradu otpada na deponiji Vinča, gde će raditi 200 ljudi uglavnom sa ove opštine, ali i da se traži rešenje za nastavak radova na Sportskoj hali u Grockoj, onda građani mogu da veruju da će ova godina biti godina investicija u Grockoj“, podvukao je Vesić.

Predsednik Skupštine opštine Grocka Stefan Dilberović kaže da su građani Begaljice dugo čekali da se taj put uradi i naprave trotoari za pešake, ali i proširi zbog gradskog prevoza.

Dilberović je najavio da će ove godine početi i izgradnja centralnog groblja u Kaluđerici, čime će se rešiti dugogodišnji problem nedostatka grobnih mesta na toj opštini.

Оставите одговор