Haradinaj dva puta bio „na mušici“ snajperista!?

Zlikovca će kad tad stići kazna:

To što je zločinac Ramuš Haradinaj priznao srpskoj televiziji da kao premijer lažne države Kosovo ništa ne radi niti odlučuje dok ne pita Vašington – i nije ništa novo! To smo svi mi znali.

Takođe, znali smo da ovaj bandit ni u ludilu neće javno priznati da je ubijao nevine i nedužne srpske zarobljenike, da se iživljavao i klao žene i decu!, Bar je priznao da se “ponekad opija i drogira”, da voli srpsku rakiju,pa i vino…

Ali,  nije hteo ni da ispriča kako su ga srpski policajci ranili…

Antikorupcijski portal Embargo je pre nekoliko meseci ekskluzivno objavio kako je Haradinaj bio teško ranjen, u borbama protiv  srpskih snaga bezbednosti tokom devedesetih! Bio je pogođen snajperskim hicem sa nekoliko stotina metara rastojanja!

– Na nišanu su bila dvojica pripadnika UČK-a – priča jedan bivši srpski policajac za Embargo.

– Nismo znali da je jedan od njih baš bio Haradinaj!? Mnogo je bila velika razdaljina. Pogođena su bila dvojica. Bili su jedan pored drugog.  Kasnije smo tek saznali da je prvi hitac pogodio Haradinaja, a drugi, smrtonosni pogodio je njegovog pratioca. Haradinaj se izvukao zahvaljujući brzoj intervenciji američkih lekara, koji su bili tu negde, na terenu u nekom improvizovanom kampu…

Uspeo je da se oporavi za samo nekoliko meseci. I da se vrati u svoju jedinicu, na teren, gde je nastavio sa zlodelima i ubistvima… Bilo je to vreme, kada  su na teritoriju Kosova i Metohije počele da pristižu razne diplomatsko-vojne misije sa Zapada, pokušavajući da na sve načine amortizuju nastupanje naših oružanih snaga. Tokom mnogih pregovaračkih misija, sa bezbednog rastojanja, gledali su se “stari poznanici”. Naš sagovornik prepričava jedan takav događaj koji mu je davno ispričao kolega:

– Imam Haradinaja na nišanu, baš ga lepo vidim!  Pa da ga tresnem? – upitao je naš snajperista

I ne čekajući odgovor još je u radio stanicu kratko dodao:

– Gledam ga kako drži obe ruke naslonjene na cev od kalašnjikova, koji mu visi na grudima!

Rastojanje je bilo manje od dvesta metara. Ali, odlučni reski glas sa radio stanice ga je prosto brecnuo:

– Ni slučajno da nisi pucao! Obećali smo da će sve proteći mirno! Dali smo garancije da neće biti incidenata. Garantovali smo bezbednost svim akterima. I mi i oni.

I na tome se završilo. Haradinaj je preživeo i drugo gledanje smrti u oči. Mogao je da nastavi sa krvavim pirom…

P. J.

Оставите одговор