Hoće da drpe milion i po evra?!

U prljavu borbu za vlast u Advokatskoj  komori Beograda upleten i Viši Privredni sud:

Hoće li država sprečiti još jedan marifetluk u borbi za čelno mesto u Advokatskoj komori Beograda  i pokušaj da se jedna gola  interesna grupica domogne milion i po evra, saznaćemo vrlo brzo!

Naime, u sredu 12.jula „ naštelovani sudija“ preuzeće ogromni rizik sankcija, ako odblokira račun Advokatske komore Beograda, jer zakon kaže, da oni nisu nadležni, što su i dva puta do sada i zvanično saopštili… Ali, sada…

Vladimir Gajić – FOTO: www.mc.rs

Ako je neko imao dilemu zbog čega se godinama beogradski advokati „tuku, lažu i međusobno optužuju“ u borbi za čelno mesto u Advokatskoj komori Beograda – od sada je više neće imati: bitka za fotelju prvog advokata Beograda je suštinski bitka za pečat i ovlašćenje za raspolaganje ogromnim novcem koji je leži blokiran na računu Poštanske štedionice, sve dok se ne izabere legitimni predsednik.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, na  blokiranom računu kod Poštanske štedionice  Advokatska komora Beograda  ima oko 1,5 miliona evra!? Lova do krova, do koga, evo već mesecima se bore dvojica advokata, predstavnici sasvim zaraćenih tabora: taman kad su svi pomislili da je Jugoslav Tintor na Izbornoj skupštini postao konačno legitimni predsednik AKB, pojavila se nova struja, okupljena oko advokata Vladimira Gajića, tvrdeći da je on jedini legitimno izabrani predsednik beogradske komore i da su „ oni drugi čist falsifikat“, i da je njihova Izborna skupština bila nelegitimna…

-Sada, struja oko advokata Gajića, ne želi da gubi vreme na prepucavanja i olajavanja sa Tintorovim taborom, već je krenula u akciju da što pre dođe do para koje leže na računu – tvrdi sagovornik Embarga, dobro upućen u zbivanja u AKB. – Njih zanimaju pare i ako do njih dođu, svaka druga borba suprotnog tabora bila bi sasvim bespredmetna i to oni znaju. Advokat Vladimir Gajić je dobro poznato ime u svetu politike sa otvorenim istupima  protiv države. On je stao u odbranu Kurira, kao  da ne treba da plate porez?! Bio je deo izborne ekipe Vuka Jeremića i njegov čovek pri Republičkoj izbornoj Komisiji, što mu je ovaj uzvratio podrškom na tviteru u borbi za čelno mesto Advokatske komore Beograda! Stari preletač,odnedavno se približio i Saši Jankoviću, koji mu takođe šalje tviter poruke podrške..

Vladimir Gajić ima zaista impozantnu biografiju, koja bi pre priličila nekom stranom državljaninu, a ne našem, jer se još pamte njegovi antisrpski stavovi?

 

-Kako i ne bi, kad je bio stipendista Fonda za humanitarno pravo na usavršavanju u SAD, gde je valjda diplomirao na tezi „ Antisrpska histertija i mržnja prema korenima“ – dodaje sagovornik Embarga. – U praksi je to sprovodio zastupajući svoju mentorku, Natašu Kandić u njenih bestidnim hajkama na Srbe!? Ali to u ovom trenutku nije toliko bitno, za ono što nameravaju da urade: Gajićevci su podneli zahtev Višem privrednom sudu u Beogradu da odblokira  račun Advokatske komore Beograda, iako se taj sud već dva puta oglašavao nenadležnim? Ovoga puta, izgleda da su našli dobitnu kombinaciju. „Naštelovali su“ da predmet dobije sudija Maja Živković. Na prvi pogled ništa čudno, da ova sudija nije supruga advokata Đura Živkovića, koga je Gajić ubacio u Upravni odbor AKB. Zauzvrat, zna se šta treba da uradi njegova supruga…

Jugoslav Tintor – FOTO: www.mc.rs

Zato im se veoma žuri i postupak po ovom predmetu je zakazan već za sredu 12. Jula na kome će pasti odluka: ili će se račun odblokirati, kako veruju da su već  „sredili“ ili, što bi po zakonu bilo jedino ispravno, da se opet ovaj sud oglasi nenadležnim!

-Ako uspeju da odblokiraju račun, odmah bi taj ogromni novac prebacili na već pripremljeni račun u Ernste banci, u kojoj je, posle proterivanja sa čela Advokatske komore Vojvodine, našao uhleblje advokat Srđan Sikimić! On je kao „ stari spavač sa liste žutih “ već napravio „dil“ sa Gajićem. Time bi Gajić  praktično preuzeo vlast u Advokatskoj komori Beograda! Koga bi posle bilo briga što je Skupština na kojoj  su  izabrali Vladimira Gajića za predsednika bila protivna Statutu AKB?!

Ekipa Embarga

Interesi ruše partijske barijere

Posebno je zanimljivo, što je Gajić za ovaj marifetluk i pokušaj da milion i po evra „strpa u džepove svoje struje“ dobio podršku bivših kadrova Demokratske stranke koji se po dubini nalaze u našem pravosuđu, ali i uticajnih pojedinaca iz redova Srpske napredne stranke, čiji je cilj preuzimanje Advokatske komore Srbije?!

 

 

Оставите одговор