Hoće li Jovičić otkriti najbitnije aktere višedecenijske palilulske divlje gradjevinske hobotnice?!?

Niko nije kriv dok se to i sudski ne dokaže, ali slučaj predsednika opštine Palilula, Aleksandra Jovičića – ima previše dostupnih argumenata da odmah poverujemo u ispravnost policijske akcije po nalogu resornog tužilaštva?!?

Malo je onih u Beogradu koji bi mogli danas stati u odbranu uhapšenog Jovičića, posebno kad znaju koliko je para pronadjeno u njegovoj kući?! Ali, isto tako skoro svaki gradjanin Palilule će vam mirne duše reci i to, da je ovako nešto trebalo mnogo ranije da se desi, bez ikakvih realnih opravdanja za Jovičića… Da iza scene decenijama Palilulom vlada jedna te ista ekipa! Da su oni ti koji iz senke vode sve gradjevinske poslove: bilo kroz nadzor, zaštitnici ili čak i kao investitori?!
Nikome nije jasno zašto je država čekala da se na levoj i desnoj obali Dunava u decenijama unazad sagradi pravi naš “ Divlji stambeni grad”…Za koji u državnu kasu, daj bože, da je ušao bar deseti deo onoga sto je zakonom propisano: na ime plaćanja obaveznih zakonskih dažbina?!?
Pune dve decenije gradila se i sagradila palilulska gradjevinska hobotnica kroz čije ruke je prošlo na stotine hiljada evra – a u opštinsku kasu skoro ništa!
Zato je pitanje i dilema sada, da li će mladi državni službenik imati hrabrosti i petlje da progovori, otkrije imena svih onih koji decenijama na Paliluli mešetare, žive od kombinacija i korupcije, a sve na štetu države i njene opštinske kase! Zašto bi se sada “ kola slomila samo na Jovičiću”, za koga će odbrana do poslednjeg daha ( evra) tvrditi da je nevin i da mu je sve smišljeno namešteno…
Ako iko u to i poveruje, ostaje ono najbitnije, što niko na ovom svetu ne može sakriti niti skloniti?! Pa, ko je dozvolio i zbog čega da se sagrade sve one silne stambene zgrade, sazidane na mestima gde se, do koliko juče ni WC nije mogao postaviti?
Ako svi znaju kada se i kako zidalo sa obe strane Dunava, ko je onda sve to mogao, poput čarobnjaka da antidatira – da je sve to gradjeno do 2015. godine???
Totalna budalaština! Ili su mislili da država nikada neće stegnuti petlju da hapsi “svoje lopove”?!?
U takvoj situaciji, onima “ unutra” bilo bi mnogo pametnije da otkriju sve te i dalje sakrivene pipke ogromne gradjevinske hobotnice koja decenijama na isti način funkcioniše – bez obzira ko je na vlasti u ovoj opštini!?
Pa, posle neka neko kaže da “ pare ne vrte, gde burgija neće”…
E.E.