Hoće li neko odgovarati za iznošenje optužbi bez dokaza!?

Digla se prava hajka na kapetana Dragana. U “lovu“ na njega prednjači “Skupština slobodne Srbije“ a dokle seže “paranoja“ ove “organizacije“ svedoči i njihova poslednja izjava da je Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan pod zaštitom (ni manje ni više) države i predsednika Aleksandra Vučića!? Kako navode u svom saopštenju, oni najoštrije protestuju zbog akcije “osuđenog ratnog zločinca“ Dragana Vasiljkovića, zvanog kapetan Dragan, čija fondacija besplatno deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, ubice premijera Đinđića. Traže od vlasti da oštro osudi deljenje inkrimisanih majica i najavu Vasiljkovića da će pokrenuti peticiju za oslobođenje Jovanovića, jer će u suprotnom biti uvereni da “upravo vlast stoji iza kapetana Dragana i da se preko njega sveti pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću, koji simbolizuje politiku koja je potpuno suprotna politici Srpske napredne stranke“.

Ova grupa od nekoliko ljudi, koja se izdaje za “Skupštinu“ tvrdi da je Vasiljković produkt “nacionalističke ideologije“ Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića?! Takođe, vrlo smelo tvrde da bi, da je otkrivena pozadina političkog ubistva Zorana Đinđića “možda neki od sadašnjih vladara Srbije bio u zatvoru?!“
Jasno je da kapetan Dragan ne može da izvede Jovanovića iz zatvora, kao što je takođe jasno da je došlo vreme da u Srbiji konačno počne da se odgovara za reči bez pokrića u dokazima! Kada se ode na sajt “Skupštine slobodne Srbije“ vidi se ko stoji iza  ove organizacije i da ona nema nikakvo uporište u narodu. Treba pitati ove ljude na koga misle kada pišu da bi “neki od sadašnjih vladara Srbije bio u zatvoru“ da je otkrivena politička pozadina ubistva Zorana Đinđića!? Da li oni optužuju predsednika Srbije i do koje mere će iči iživljavanje ovih i njima sličnih organizacija koje u javnosti etiketiraju poštene ljude za dela koja ni u ludilu ne bi počinili!? Kada će reagovati Tužilaštvo i krenuti da se bavi ovakvim stvarima? Da li danas u Srbiji može svako da optužuje bez dokaza ?
Pošto nisu nikakva “narodna“ a još manje “Skupština“ treba postaviti pitanje u čije se ime oni izdaju i kakav legitimitet imaju? Da li su stvoreni samo da rade protiv interesa države? Očigledno im smeta što je njihovu političku opciju narod sveo na “statističku grešku“ pa pokušavaju da za ubistvo premijera optuže direktno predsednika Srbije koji sa tim, očigledno je, nema, a nije mogao ni da ima nikakve veze. Ostaje da se vidi da li će nadležni ispitati članove ove organizacije na koga misle kada kažu da bi neko od sadašnjih vladara Srbije trebao biti u zatvoru i na osnovu čega oni to tvrde? Ako znaju nešto što javnost ne zna, neka kažu, ili neka odgovaraju za iznošenje iskaza bez pokrića u dokazima.
B.M.