Hoće li organizatori takozvanih protesta gradjana početi da upadaju u firme i preuzimaju „stvari u svoje ruke“?

Najava Šapčanina, Dušana Tufegdžića, na poslednjem tobože samoinicijativnom okupljanju građana u gradu pokraj Save, da će pozvati gradjane da odu lično ispred bolnice i spreče navodnu smenu jednog doktora na čelu odeljenja – je opasna i uznemirujuća za svakoga kome je u Srbiji stalo do demokratije i pravde!!!

Reagujući na ovu otvorenu i direktnu pretnju, ko zna od koga instruisanog građanina Tufegdžćića, reagovali su građani Šapca u pismu koje objavljujemo integralno:
Jel to ovakvi kao što je Tufegdžić vide demokratiju? On je obraćajući se gradjanima, pozvao da sledeći put krenu ispred šabačke bolnice i uzmu stvari u svoje ruke, kako bi zaštitili doktora Vidića, koji je šef ortopedije i sprečili da na to mesto dodje dr Babović. Niko nije negodovao, niko nije rekao da to tako ne ide.Hvalio je onog prvog a kudio onog drugog, osporavajući to pravo direktoru Opšte bolnice, koji jedini ima pravo da to uradi. Direktor bolnice dr Slobodan Popović nigde ni javno ni tajno nije obelodanio da se sprema za takvu smenu,a već su skočili da ga osujete ako bi to i nameravao da uradi. Ne dovodeći u pitanje vrednosti pomenutih lekara, kakvi su najbolje zna njihov direktor bolnice, koji jedini ima pravo na njihovu zamenu. Ali, Tufegdžić i ovi oko njega ne misle tako. Oni bi da krenu ispred bolnice i tako nešto spreče. Pitanje je kako li bi oni to uradili. Ušli na odeljenje, napali direktora bolnice, uselili mu se u kancelraiju, zaključali, pretili da ne potpiše eventualnu smenu ?Pošto je mudri Tufegdžić izjavio da je dr Babović iz Koceljeve, smatra da treba tamo da leči ljude u Koceljevi.On bi ovom čuvenom ortopedu koji je rodjen u Koceljevi i ostao da živi u njoj, zabranio da dolazi u bolnicu i radi svoj posao. Dr Babović je usavršio metod lečenja preloma u Rusiji i primenjuje metodu koju malo ko zna da uradi u Srbiji.Po Tufegdžiću, mesto mu je u KoceljeviOn mu ne bi dao ne samo da bude načelnik, već i ortoped, jer kao što znamo varošica Koceljeva nema bolnicu.
Tako ovi ljudi vide demokratiju. Okupe se na ulici, izviču nekog da je stručnjak, drugog da ne valja ničemu i to je to.Kakva procedura, kakvo pravo i poštovanje hijerahije, zakonitosti. Uzimamo zakon u svoje ruke i sprovodimo ga-milse oni.
Na tapetu je bio dr Babović, ko će biti sledeći, kojeg bi hirurga oterali a doveli svog, lekara, nastavnika, direktora, novinara.. Opasne su ove poruke od kojih svako normalan treba da strahuje, jer ako bi ne daj bože bilo po njima, zakoni više ne bi postojhali, ulica bi sve rešavala. Hoće li ovaj „stručnjak“ sutra povesti ljude u sud u policiju u bilo koju instituciju ako je nezadovoljan na sudsku presudu, uhvaćenog lopova i prestupnika?
Nema dileme, uradili bi oni to, samo ako bi ih neko pustio. Pa setimo se pre 19 godina, kriznih štabova, koji su preuzeli sve institucije u svoje ruke , smenjivali, postavljali koga su i gde su hteli. Zato oni neće izbore, jer znaju da bi prošli ko bosi po trnju. Lakše im je da se skupe , razgalme i izviču novog vodju, kao što su to radili kada su zaseli na vlast i grbaču ovom narodu.
Sva sreća što vole da svoje mudrosti ovekoveče na društvenim mrežama , pa mogu da ih vide svi ,onako pametne i mudre.
Ako sutra ne bude Tufegdžić njihov organizator, biće neko drugi ko misli kao on. A biće i onih koji ga slušaju , na svu sreću mnogo mnogo manje nego onih koji se ovoga gnušaju i zgražavaju…

Оставите одговор