Hoće vlast, da bi se osvetio Vučiću!?

Dragan Đilas na  američkoj N1 o beogradskim izborima „ bla, bla truć…“:

Šta je u svom prvom intervjuu, na američkoj N1 televiziji rekao Dragan Đilas, kao kandidat za novog (starog) gradonačelnika Beograda? Šta je to ponudio Beograđanima zbog čega bi opet glasali za njega? Ništa. Baš ništa.  Nudi samog sebe, opet na vlasti. Kao da je neki mesija, prorok? A, mi znamo šta je: tajkun, haračlija gradskog budžeta, javnih preduzeća…  Opet bi on da bude pored gradske kase!  Vidi, puna! U sebi kaže, „ budale, ne umeju da prave kombinacije“…

Nekoliko je smešnih detalja  iz tog intervjua koji samo još jednom potvrđuju i dokazuju da je Đilasu do Beograda, Beograđana i gradskih tema(problema) stalo  koliko do lanjskog snega!

Njegova opsesija da ponovo dođe na vlast, makar u Beogradu, kad je već propala šansa da bude premijer ili ( nedaj bože!?) predsednik Srbije – je toliko očigledna da je više ne može sakrivati ni u javnim nastupima!

Njegov program za Beograđane za predstojeće gradske izbore sastoji se u dve tačke, bolje rečeno dve rečenice:

1.Od mene boljeg kandidata nema i kompletna opozicija treba da me podrži!

I druga teza, još opsesivnija i za njega još poraznija je:

2.Potrebna je promena vlasti!

Nekoliko puta je tokom emisije to ponavljao,  kao „Švaba tra.. la… la..“! Ni reči o tome, šta to u Beogradu ne valja danas, što je bilo bolje kod njega juče, šta su to ovi ukrali danas, a što je ostalo neukradeno kod njega i njegovih juče? Na to Đilas nema odgovora, mada se ni voditelj nije previše usuđivao da ga „ spušta“, kad je ionako delovao prazno i gubitnički…

Doduše, ulovio ga je voditelj i u nekim lažima, poput priče, da se javno hvalio kako je dva puta na izborima već pobedio Vučića, što je pokušao nevešto da demantuje, pa je onda ipak priznao, da je to istina. Nije međutim objasnio, da se time hvalio na jednom slučajnom susretu sa Vučićem, na javnom mestu i da je kipteo od besa kada ga je Vučić pripupitao „ gde ti je Bjelić i čime se sada bavi?“!?  Razumeo je dobro Đilas kontekst pitanja, pa mu je ljutito odgovorio; „ Kod mene u firmi?“. Poznato je, da je Bjelić bio hapšen i pod istragom zbog afere rekonstrukcije Bulevara Revolucije u kojoj je „zacementirano nekoliko miliona evra“! Sudski postupak je još uvek u toku…

Nizali su se dalje, biserni odgovori  vlasnika najmoćnije firme  zvane „Đilas end company“ koja je Beograd zavila u crno: poput odgovora na pitanje da će svojom imovinom garantovati da će sada pošteno raditi?! Pa, jel to ona imovina koju je stekao „pljačkanjem gradskog budžeta, reketiranjem državnih firmi za reklamiranje na televizijama, prevarama sa rijalitijem Veliki brat, na kojima je zaradio milione evra“…. Jel to ta imovina, oteta od usta gladnih Beograđana?

A, šta reći tek za pitanje voditelja, da li je tačno da je bivši šef BIA Saša Vukadinović  u njegovom timu za predstojeće beogradske izbore?

Đilas je odgovorio da je on zaposlen kod njega u firmi, jer je on vrhunski pravnik, stručnjak koji se posebno istakao u Kruševcu u vreme akcije „Sablja“ kada je uhapsio Jotkinu grupu? Pa, zar treba zbog toga da dobije orden? Pa, to je valjda bio njegov posao, kao državnog činovnika… Pre će biti, da mu je „pomagao i dojavljivao“ dok je bio šef BIA, pa mu sada „vraća dug“?!

I tako dalje… Đilas se pred  kamerama toliko upregao da ničim ubedi Beograđane da se opet prevare i glasaju za njega, da je malte ne, poželeo da i glasači „naprednjaka“ zaokruže njegovo ime?!? Sve u stilu, „pa neće valjda da na čelu njihove liste da bude Aleksandar Vučić“?

Ako ga je pobeđivao, zbog čega ga se plaši? A, s druge strane, gonjen sujetom i osvetom – više od svega na svetu bi želeo baš njega da pobedi… Puste želje,pusti snovi…

P. J.

Оставите одговор