Huligani bez zuba i gaća – neće skoro “doma”!?

Hrvatska obaveštajna služba čekala rasplet dešavanja na stadionu Partizana

Hrvatski kriminalci-huligani koji su plaćeni da na srpskom derbiju izazovu incidente prvo među grobarima na južnoj tribini stadiona, a potom da se neredi i sukobi prenesu i na gradske ulice – skoro da je nemoguće da su u ovu misiju pošli a da za to nije znala Hrvatska obaveštajna služba (HOS)!?

Prema nezvaničnim podacima, HOS u Srbiji ima veoma razgranatu mrežu saradnika i doušnika na svim nivoima i meri se u rasponu do čak nekoliko stotina saradnika! Prosto je  nemoguće da im je mogla promaći akcija grupe svojih kriminalaca-plaćenika u srcu Beograda i to još na tribinama stadiona, na nadaleko čuvenom srpskom večitom derbiju…

Nameće se pitanje, ko je sve u Beogradu čekao iskru za plamen, u kome je trebalo, ako ne “spaliti vlast,  bar dobro oprljiti” i time dati vetar u leđa kilavoj opoziciji…

Javna je tajna, da se hrvatska tajna služba u decenijama posle raspada Jugoslavije razvijala pre svega u ofanzivnim startegijama prema susedstvu, a posebno prema Srbiji! Za to nisu žalili ni para ni uticaja! Još od vremena, kada je Zdravko Mustać kao poslednji Savezni šef SDB Jugoslavije “pobegao” iz Beograda u Zagreb sa “silnom dokumentacijom”, Hrvati su jedini ostali dosledni nastavljači rada ranije tajne službe komunističke Jugoslavije. Agresivni, britiki, bez milosti u nameri da do ciljeva dođu. Znajući sve to, Franjo Tuđman je za života Službu držao u svom okrilju ( kao porodičan biznis), da bi, posle njega, HOS pravio novu saradničku mrežu… U Srbiji se to poklapa sa dolaskom DOS-a na vlast. Prioritet hrvatske tajne Službe bili su pre svega ekonomski ciljevi kao strateška osnova za politički uticaj preko Save. I mnogi će danas, nezvanično potvrditi, kako su se “ udomili za dom spremni” kod popriličnog broja uticajnih srpskih ekonomsko-političkih figura posle petooktobarske revolucije i rušenja Miloševićevog režima. Biznismeni, državni činovnici pa i direktno pojedini političari iz tog perioda –bili su na vezi sa “hosovcima”…

Naše službe su većinu uspešno otkrile, ali ih nisu razotkrile i demaskirale! Zašto? Pa, gde ćete bolji način da “kolegama preko Save” pošaljete pogrešne informacije i podatke, ako ne posredstvom kontrašpijuna?!

Pronalaženje saradnika protivnika politike Aleksandra Vučića, za HOS je odavno posebna inspiracija i neposredni zadatak od  starije braće iz CIA i MI6!  Zavrbovali su i brojne  intelektualce, zvanično apoliitčne, ali  koji se ne slažu sa politikom  koju vodi Vučić i njegova stranka. Među tim HOS-ovim spavačima, u intelektualnoj eliti sigurno je bilo onih koji su na vreme upozoreni šta će se dešavati na derbiju… Da budu spremni, ukoliko se talas nasilja i protesta prelije i na beogradske ulice. Oni su trebali da prihvate inicijativu kriminalaca i huligana i da se ubace u prve protestne redove i time pokušaju ono što nisu uspeli na redovnim izborima: da noćnim rušilačkim okupljanjem, zaprete vlastima, i to u trenutku kada je predsednik Vučić sa nekoliko ministara van zemlje!?

Plan iz susedstva, podržan je odmah  od istomišljenika sa Kosova, Makedonije, pa i iz Vojvodine – iako nije ulivao baš previše poverenja u uspeh! Zadatak je bio, da beogradskoj raji pokaže i dokaže – kako ipak postoji jaka opoziciona snaga koja će na kraju srušiti Vučića?

Mnogo je primera u istoriji Srbije, kako su i bezazleniji slučajevi i pojedinačna stradanja proizvodila nemire širih razmera sa nesagledivim političkim posledicama. Plan tajne službe iz susedstva je odmah podržan u njihovim mentor centralama na Zapadu i samo je bilo preostalo da se sačeka šta će grupica huligana uraditi na stadionu, odnosno hoće li slomiti otpor interesnih neprijatelja na južnoj tribini stadiona?!

U prvi mah, grupica razjarenih tabadžija-gangstera je uspela da napravi pometnju na tribinama i da potisne većinu “Grobara”. Onda prave fatalnu grešku: pale zastave  navijačkih grupa i onda je nastao haos! Paljenjem zastava, hteli su da sukobe prošire na severnu tribinu stadiona! Postigli su suprotno: Jugom je prostrujala vest, kako maskirani “Cigani” pale njihove zastave!?

E, onda je u pravom stampedu nekoliko hiljada navijača, grupica splitskih plaćenika –prosto zbrisana sa lica zemlje i pravo je čudo kako su uopšte izvukli živu glavu sa tribina!

Zapomagali su, tražili pomoć od srpske žandarmerije, koja je sa atletske staze bila samo nemi posmatrač “masakriranja plaćenika”. Poniženje koje su doživeli skidanjem do kole kože i paljenjem kompletne garderobe – niko nikada do sada nigde nije doživeo!? Sve ostalo je dobro poznato…Drugi deo plana, više nije vredan ni pomena?

E. E.

Оставите одговор