Islužena “dvocevka” bi da puca…

Živahna politička penzionerka sa rečnikom dostojnim svakog uličara, spremna da nedavno „napuši“ američkog ambasadora Gotfrija što se usudio da pohvali i preporuči niški roštilj ili da Trampu lično preko tvitera poruči “ jedi g…a Trampe“ ( „Eat shit mr. Tramp“ ) stigla je dotle da zapreti predsedniku sopstvene države, čak preporuči svojim tviter pratiocima i drugim tviterašima „..nema tu bojkota, samo cev u glavu“ .

/ skrin šot tvita /

Ova direktna pretnja, „poziv na ubistvo predsednika“ ovoga puta ne bi smela tek tako da prodje, kao još jedna „budalaština frustrirane starice“. I nadamo se da neće. Ma koliko „reformisano pravosudje“ imalo sentimenta za dosovske perjanice.

Opasnost je medjutim mnogo ozbiljnija jer „bivša liderka“ simboliše čitav jedan svet nedozrelih, povodljuvih, neznalica sa stavom, političkih „aktivista“, likova iz prošlosti, infantilnih političara, fanatika i „suvišnih ljudi“.. nesposobnih da shvate i dožive realnost i koji su kao i „nerećna“ Vesna spremni da lične frustracije leče brutalno, agresijom i ne daj bože „cevima u glavu“.

Kao što Pešićka očito nije svena sopstvenog političkog, intelektualnog i iznad svega „moralnog pada“ teško da će njeni „pratioci“ raznih tipova biti svesni grozote, mesuvislosti i „moralne nakaznosti“ ovakvih poziva i poruka… Utoliko pre što ovo nije prvi put i što slični pozivi stižu sa još nekih adresa.

Zar je potrebno hiljaditi put ponoviti da srpski narod i država imaju isuviše „neprijatelja’ (kojima se na ovakve tvitove nasmeši brk i koji su uvek spremni da „pripomognu“ što su uoalom i rade kroz čitavu našu istoriju) da bismo sam sebi puco u nogu ili u najsvetije institucije jednog maroda i države.

Da, Aleksandar Vučić je institucija, i realno i simbolično, ovog naroda, ove države i njenih gradjana. Otkud bilo kome pa i sociološkinji Pešić pravo ili uopšte pomisao da udari na legitimnu, demokratski izabranu i najvišu državnu instituciju ma koliko neko voleo ili ne voleo AleksNdra Vučića. Možda nije svesna šta govori piše i šta radi što je ne abolira ali možda i zna šta radi. Posebno sada kada je Srbija na putu na kome nije bila decenijama, na dobrom putu, putu mira, progresa, perspektive i napretka.

Ili je mozda sve baš zbog toga. ?

Foto: MC.RS

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *