Jelica sa terase gledala kako se zgrada ruši: Radnici upozorili investitora, rekao im da još kopaju

Urušavanje preti i zgradi pored, a stanarima je rečeno da je zgrada „relativno u redu, osim ukoliko dođe do zemljotresa ili neke veće nepogode“

Upravo tu svađu sa svoje terase posmatrala je Jelica Kostić koju su naši reporteri zatekli upravo u Dubljanskoj ulici kod broja 35.

– Jedna od urušenih kuća pripadala je mojoj bratanici, kuća broj 33. Tog dana je čovek koji je kopao rekao investitoru da će se sve urušiti ako nastavi da kopa, na šta mu je ovaj odgovorio da radi ono za šta je plaćen i da se on ništa ne pita. Deset do 15 minuta kasnije, sve se urušilo. Ljudi su ostali bez kuća, a neki od njih i dalje moraju da plaćaju za te kuće – objašnjava Jelica.

Kako objašnjava, kada je njen otac zidao kuću u kojoj je u vreme rušenja živela njena bratanica, rekli su mu da bira da li će da ima garažu ili podrum.

– Rečeno mu je da ne bi smelo da se kopa na dva nivoa ispod zemlje jer je ispod Čuburski potok i zemlja je kao švajcarski sir. Međutim, investitor je kopao tri nivoa ispod zemlje. Hteo je da pravi garaže, na svakoj banderi bio je oglas da prodaje parking mesta jer mi ovde nemamo baš prostora za parkiranje – dodaje.

Dodaje da su se i na zgradi u kojoj živi, koja se nalazi pored zaraslog prostora u koji su popadali zidovi kuća pre 13 godina, uprkos debelim zidovima, pojavile pukotine.

– Puca mi zid između kupatila i kuhinje, otpadaju i pločice. Zvala sam stručnjake da procene da li je opasno, a rekli su mi da je naša zgrada relativno u redu, osim ukoliko dođe do zemljotresa ili neke veće nepogode – zaključuje Jelica.

Telegraf.rs