Još samo fali da se oglasi Kremenko iz Kamengrada?!? Ćuta je mudriji kad ćuti?! Ko se bavi onim o čemu pojma nema…

Da li se sa Stare planine vidi Beograd? Ko je bre, taj Ćuta koji ne može da zaćuti, pa mu se od staroplaninskih livada i pašnjaka prividja beogradska Reva?

Da mu se Reva nije na prsten javila ili spolja dojavila, pa bi sada da pojača akcijup za koju stvarno misli da ima neku narodnu podršku?!
Pa, kad se već ispod nečijeg kaputa ispilio, red je da ga neko priupita ono što narod zna i što će ga sigurno uskoro pitati! Osim ako već nije uzeo plašt nekog ekološkog proroka koji vidi samo onoliko daleko i duboko – koliko to ONI odrede?! I ni makac dalje…
Moramo javno sada zapitati ovog novopečenog neverifikovanog narodnog tribuna u pokušaju, “ gde si bre dosad bio“? Zar je tvoja ekološka kuknjava i epopeja počela od juče? Ili si i TI na istom drilu bio, kao i svi oni koji su više od 10 godina jahali po Srbiji, zagadjivali je svim i svačim – a ekoloških Mojsija nigde nije bilo na vidiku? Ili su imali prema posla?
Kad se to VAMA javilo da je priroda ugrožena i ko su vaši moderatori i donatori? Za one dosovske sve znamo, ali ove današnje – još nisu u potpunosti locirani?!
Da se i VI o prirodi ne brinete kao i ONI o državi Srbiji i njenom narodu? Šta su oni uradili trpimo i danas strašne posledice!? Šta ćete uraditi VI, ili bar pokušati – tek ćemo videti…
Zato bi bilo najbolje da Ćuta sa vrha Stare planine ćuti, jer ga je neko prevario, da se sa brda baš sve vidi bolje od onog ispod brda?!
I da ne bude zabune u ovim dobronamernim rečima kritike nekog novog pokušaja lansiranja “ ćutoekologa“ – svima je stalo do očuvanja i zaštite prirode?!
Ali, isto tako ne možemo se vratiti unazad, pod petrolejku, sa lukom i strelom i oživeti Kremenka i drugara Barnija u nekom Kamengradu sa dinosaurusima kao prevoznim sredstvom!
Da je priroda htela, sačuvala bi sve njih i ne bi dozvolila da je čovek kroz hiljade godina učini takvom kakva je sada…
A, što se Beograda tiče, Ćuta možda i ne zna da ćemo uskoro i metro imati i to opet na štetu utrobe majčice zemlje…
Oprostiće nam, jer radimo nešto za dobrobit ljudskog roda!? Ćutu ovoga puta ni spomenuli nisu…
P.J.