Kako je “ Buda Zabluda”postao “ Buda Luda”: Izmislio priču o „tamnovanju“ u prostorijama GIK?!?

U istoriji Šapca ovi izbori ostaće upamćeni ne samo po ubedljivoj pobedi SNS-a, već  po ponašanju Nebojše Zelenovića i  članova GIK-a koje je imenovao u ime svoje stranke, da prave cirkus od izbora i maltretiraju gradjane terajući ih da tri puta idu na izbore, a da se spreme i po četvrti put?!?
Umesto da juče donesu bilo kakvu odluku o prigovorima koje su stigli, i to od strane njihovih ljudi, demonstrativno podnose ostavku na čelu sa predsednikom Budimirom Pavlovićem.
Sekretar izborne komisije  Zlatko Ranković podnosi ostavku i vraća pecat Milanu Vasiću, načelniku gradske uprave! Danas, medjutim, “tata Dušan” ih ponovo vraća u igru i na predlog Budimira Pavlovića, sazivaju konferenciju za štampu..
Kako tvrde, “podneli smo ostavku, ali nije usvojena od strane Skupštine, te i dalje ostajemo važeći”?!?
Ovakvo ponašanje članova komisije, njenog predsednika i sekretara Zlatka Rankovića, može se objasniti samo teškim terorom koje nad njima sprovode Dušan Petrović i Nebojša Zelenović, terajući ih da čine nešto što niko normalan ne bi uradio?
A koliko laži su izgovorili članovi izborne komisije Nebojše Zelenovića na čelu sa predsednikom, “to pas s maslom ne bi pojeo”, kažu gradjani Šapca!
Taman kada su podneli ostavku, veliki šef Dušan Petrović je najverovatnije podviknuo, “ preteći, na njih da moraju igrati nečasnu igru do samog kraja”!? Jednom je Nebojša Zelenović javno obećao da će ovaj izborni proces terati ako treba ne samo do Strazbura, već i kako je rekao “ do Božije kuće”..
A oni koji dobro poznaju Dušana Petrović, kažu da je to njegova omiljena rečenica, kada reši da na nečemu istrajava, Zelenović kao papagaj ponavlja…
Kada je u noći izmedju utorka i srede počela sednica Gradske izborne komisije i gde je bilo jasno da  većina pokušava da odugovlači proces žalbi   zakazivanjem sednice za naredni dan, nekoliko ljudi iz SNS-a došli su ispred vrata komisije? Zahtevali su samo da komisije usvoji blagovremene žalbe i prosledi ih Upravnom sudu, da ostanu sve dok  ne donesu odluku o blagovremenom zakazivanju sednice.
Demonstartivno, sednicu napuštaju Članovi GIK-a koje je imenovao Zelenović i putem medija obaveštavaju kako  su jedva živu glavu izvukli, da nisu mogli da nastave normalan rad , da je unutra zgrade bilo nabildovanih i opasnih momaka.
Tada su čalnovi  komisije koje je imenovao SNS rešili da stupe u štrajk gladju. Ispred zgrade gradske uprave gde zaseda komisija, stigle su pristalice SNS-a, da im daju podršku.
Medijima je Milan Vasić prosledio snimak sa video-nadzora iz gradske Uprave!
Ta kamera „pokrivala“ je hodnik ispred skupštinske sale. Na njemu nigde nema scena o kojima pričaju članovi Zelenoviceve Komisije koji su, kobajagi jedva izvukli živu glavu?! Na snimku nema nabildovanih opasnih momaka. Zivi svedok je te noći bio i Blaža Knežević, koji je u dva mandata bio narodni poslanik , kojeg ceo Šabac poznaje i koji nije nikakav nabildovani opasni momak. Tu je bio i Vladimir Mićić, član Gradskog odbora SNS-a.
Ali iako nemaju sliku  koja govori i nekakvom nasilju, ovi proizvodjači laži se ponašaju po sistemu, ne veruj svojim očima već meni.
U zgradu Uprave stižu kasnije Boban Birmančević i Aleksandar Pajić. Sedeli su ispred vrata ne narušavajući nikakav red niti su ulazili u kancelariju gde je sedelo 7 članova Komisije GIK-a. Sa njima je ostao i Budimir Pavlović, koji je kasnije izjavio novinarima, da je 7 puta zvao policiju i da se oni nisu odazvali pozivu.
Dva policajca su bila na licu mesta i konstatovali da nije bilo narušavanje javnog reda i mira  i demantovali su priče Zelenovića!?
Okupljeni gradjani nisu bili bučni. Mirno su stajali i čekali rasplet dogadjaja. Žena Budimira Pavlović, u medjuvremenu je preko Fejsbuka, objavila da je policiji prijavila nestanak supruga koji se nije pojavio kod kuće. “ Buda Zabluda”je očigledno postao od tada “ Buda Luda” jer je u više navrata telefonirao supruzi, ali laži se nastavljaju…
Budimir Pavlović ostao je svojom voljom u sali za sastanke GIK-a sa članovima SNS-a! Sam je priznao da je tu ostao, jer je hteo da se uveri da su džakovi sa izbornim materijalom na spornim biračkim mestima na sigurnom. Dok se nije uverio u to, nije napuštao salu za sastanke.
Kada je pročitao na društvenim mrežama najavu da Vera Palinkaš namerava da da ostavku, prokomentarisao je, da može nastati problem ukoliko to odluče i drugi članovi GIK? Bio je nezadovoljan što su ga kako kaže, “svi ostavili i napustili sednicu GIK-a”..
Priznao je i to, da je odgovorio na nekoliko telefonski poziva, brojnim novinarima, koji su zakazivali termin za intervju rano ujutro.
Medjutim, iako je obećao da će zakazati sednicu za sutradan, on se nije pojavljivao pred komisijom niti je obaveštavao kada će sednicu zakazati.
U jednom razgovoru sa novinarima najavio je   da će sednica biti održana do 12 časova.
A onda, valjda pod pritiskom Zelenovića i Dušana Petrovića ili po svojoj volji, sam bi ga Bog znao- medijima objašnjava, kako nije ulazio u zgradu, jer se ispred nje i u sali za sastnke nalaze pristalice SNS-a i nepoznati ljudi, kao i da mu policija nije garantovala bezbednost, “te stoga i ne sme da se pojavi”?! Ali u zgradi gradske uprave, bili su samo poverenici SNS-a: Boban Birmančević, Aleksandar Pajić i Radivoje Mićić, koji su došli da podrže svoje članove u štrajku gladju i koji nogom nisu kročili u salu već su sedeli ispred vrata.
Marionete Dušanove i Zelenovićeve ponovo igraju uloge koje su im unapred dodeljene. Izbori će proći, a sramota ostaje večita.
E.E.
 

Оставите одговор