Kako je Devenport koristio Jankovića za tajnu „bunker politiku“ u Pionirskom gradu?

FOTO: www.pionirskigrad.org.rs

Omamljeni – zamišljali da su srušili Vučića!?!

U srcu Beograda, u Košutnjaku, unutar Pionirskog grada, u bunkeru pod zemljom, više od deceniju unazad vodila se tajna politika diplomatskih moćnika stacioniranih u Beogradu. Asistirali su im domaći poslušnici ( biznismeni, političari, advokati, sudije i svi drugi željni da učine nešto loše za svoju zemlju). I sve to, pod dirigentskom palicom, mister Majkla Devenporta …
Na tom mestu, daleko od očiju i ušiju javnosti i ikoga drugog nepoželjnog – hteli su da skroje sudbinu Srbije i njenog vođe. Zadatk im je bio jasan ali u nemogućoj misiji: kako politički uništiti Aleksandra Vučića, njegov rejting u narodu ili, kako ga bar svesti na mizernih 30 odsto?!
E, zbog toga se tako žestoko i beskompromisno branila ova „ zaverenička oaza“ u pokušaju da se nasatavi bahato gazdovanje firme „Skvošlend“ iako nije pravni naslednik JSA ( Jugoslovenske skvoš asocijacije). Podsećanja radi, pre skoro 15 godina, uz pomoć beogradskih „žutih“ moćnika JSA se na prevaru uselila u dečiju oazu u SRC „Pionirski grad“.
Sve se to zna, ali naša javnost o svemu ovome do sada pojma nije imala! Onda je sasvim razumljivo zbog čega je Saša Janković, kao zaštitnik građana, javno, bahato i čak bezobrazno branio ono što je i sud dokazao da je neodbranjivo! Zbog čega je Majkl Devenport – tajno, iz senke, nevidljivo, ali telefonom čujno,čak histerično tražio da se zbog njega učini nemoguće…
– Majkl Devenport je na najgrublji način prekršio sve norme diplomatskog kodeksa i ponašanja stranog političara u jednoj suverenoj zemlji – tvrdi za portal embargo dobro upućen sagovornik. – On je, verovali ili ne, čak i lično zvao kabinet gradonačelnika Siniše Malog i da, kako bi to narodski bilo rečeno, „zakera i izvoljeva“, bahato traži i za sebe i svoje pajtose privilegije. I za firmu koja je držala sale za skvoš i kafić i podzemne katakombe u kojima su se tajno sastajali i odavali porocima .. Taj japijevski sport je Devenportu bio veoma blizak i zbog sina, koji je takođe bio redovan igrač…

Da ponašanje bivšeg šefa misije EU u Srbiji ni malo nije dolikovalo njegovom statusu i ugledu koji je širio u neupućenoj javnosti, potvrđuje nam i direktor SRC „Pionirski grad“, poznati sportista Ljuba Jovanović:
– Molim Vas, da li je normalno da besni i ljutito nekoga zivka na telefon gospodin Devenport samo zbog toga što postoji uredba ovog centra da niko, baš niko ne može kolima ući unutra!? I svi su to poštovali, osim gospode Devenporta i vlasnika firme koja drži sale i kafić za skvoš… Zar je moguće da je gospodinu Devenportu bilo teško da pešice ide nekih stotinak metara? Jeste. Jer se uvek nekako iskradao iz kola okružen telohraniteljima i vozačem. Kako da se krio ili od nekog bežao… Priča se da su neke podzemne prostorije ispod objekta, koje su zaostale još iz Drugog svetskog rata – izgleda „dušu dale za bahanalije, poroke i na kraju ucenjivanje naivnih žrtava.
Umesto da se bavi poslom za koji je izabran, gospodin Saša Janković je glumio zaštitnika privatne firme koja je otimala radni prostor sportsko-rekreativnom centru za decu u srcu Košutnjaka. Njega to nije zanimalo, što je bio saučesnik u otimanju prostora za dečiju igru i nastavu, već je stalnim pritiscima ( valjda po nagovoru Devenporta?!) pokušavao da slomi rukovodstvo centra i time „svojim pajtosima“ produži ionako predugi nezakoniti boravak i rad na ovom mestu.
– Janković je „stalno“ slao neke dopise, glumio njihovog advokata i zaštitnika, pa je reagovao za sasvim banalne stvari koje su aspolutno bile izvan njegove zakonske jurisdikcije – priča direktor Jovanović. – Pukne vodovodna cev koja napaja ovaj objekat, a on „ digne glas“, kao da smo im mi isključili vodu?! Pominje se neka šahta za vodu, međutim po našim informacijama Skvošlend nikada nije ostajao bez vode, tako da ako je njihova tvrdnja tačna kako im je zatvorena voda- odakle se oni snabdevaju sa vodom? To je značilo da imaju snabdevanje mimo kontrolnog brojila ili kako se to prosto kaže –krađa vode. Isti slučaj se dessio i kada je inspekcija naložila Skvošlendu sa napojni strujni kabl ukloni jer je neprihvatljivo da se kablovi kače po stablima. Pionirski grad je takođe stavio kontrolna brojila van kontrole zakupaca, ta brojila očitava lice iz distribucije. Rezultat je bio veća potrošnja, što je dokaz da se struja krala. Naravno da im to nije odgovaralo, pa su počele „radnje“ koje su izazivale iskakanje osigurača, a sve to da bi ponovo došli u prstup mernim instrumentima. Zovu me na neke izmišljene sastanke u kancelariju zaštitnika građana , ali, umesto Jankovića pojave se njegovi zamenici! Onda sam prestao da idem…

FOTO: www.mc.rs

Zaštitnik građana koji je na ovakav način štitio privatne interese više nije mogao biti autoritet i izistinski zaštitnik za bilo kog drugog građanina ove zemlje. Znajući za to, otisnuo se u politiku. Time je dokazao zbog čega je bio „posilni Devenportu“… Morao je da opravda sebe. Narodu je sad sve jasno: zgroženi su činjenicom ko im je do juče“ štitio“ građanska prava?
E.E.

Štitio privatno na štetu državnog!

Ujdurma je počela od momenta kada se Skvoš asocijacija Srbije žalila zaštitniku građana radi nepoštovanja Ugovora od strane Pionirskog grada, pri čemu se zaštitnik neobjašnjivo založio za stvari koje sigurno nisu oblast kojom treba da se bavi. Problem ulaska vozila na glavnu kapiju, gde je napravljena pešačka zona. Kada bi zaštitnik građana razmatrao zahteve i probleme svih građana u ovoj zemlji, jer bi iz ugla neutralnosti i ravnopravnosti zastupanja svih građana, on bi trebao samo pravima prolaza da se bavi.
Pionirski grad ima pravo da uređuje pravila ponašanja u u svome krugu i objektu. Osnovna činjenica je da je namera Centre bila zaštita dece i drugih posetilaca Pionirskog grada, što ljude u Skvošlendu uopšte ne interesuje jer i dan danas po više puta gospodin Čedomir Vitorović ulazi svojim vozilom u krug Pionirskog grada.

Sportisti, a ne mogu da prepešače 100 metara?

Skvoš asocijacija Srbije apsolutno nema nikakva prava u SRC Pionirski grad jer nije pravni naslednik JSA sa kojom je potpisan ugovor.
Zaštitniku građana se prezentuju laži kako se radi o sportskom objektu od posebnog značaja!? Problem je što taj dokument niko nije video? Niti ko ga je potpisao, a posebno kako je proglasio nelegalan objekat za objekat od posebnog značaja, jer je divlja gradnja. Podsećanja radi, ugovorom je precizirano da se objekti mogu graditi tek nakon dobijanja građevinske dozvole –i to je naznačajnije mesto gde se krši Ugovor ali od strane JSA i iz čega prizilaze svi problemi.
Ugovorom nije pomenut način dolaska korisnika do objekta tako da nema govora o kršenju ugovora, a uzgred o kakvim je to sportistima reč koji dolaze da igraju skvoš a ne mogu da prepešače 100 metara?
I zbog najobičnijeg regulisanja kontrole ulaska u objekat, zaštitnik građana hitno interveniše, organizuje sastanke gde se pozivaju i organi Uprave grada Beograda iako je sa svom priloženom dokumentacijom mogao jasno da vidi o čemu se tu radi.

Оставите одговор