“Kao mali, sanjao sam da postanem gradonačelnik, i niko mi od vas to neće pokvariti”!

Kako je opsesivnu želju Nebojše Zelenovića ispunio “šabački Don Dušan Petrović”:

Ovim rečima je mnogo puta gradonačelnik Nebojša Zelenović započinjao sastanke sa direktorima javnih preduzeća i svim resornim načelnicima u gradskoj Upravi grada Šapca! Njegova opsesivna želja da postane gradonačelnik je bila ispunjena onoga trenutka kada je “alfa i omega svih dosadašnjih političkih dešavanja u Šapcu i okrugu, Dušan Petrović odlučio da “potegne još jednog keca iz rukava, još jednog spavača u verovatno poslednjem pokušaju da zabije čiviju u klipove novim političkim snagama koje su ovladale celom Srbijom! Oaza koju misli da je za sebe i svoje potrošene političke istomišljenike stvorio “mister 10 posto” je ništa više nego najobičnija fatamorgana koja se lagano topi i nestaje sa ove male, lokalne političke scene.

Jer, njeni protagonisati čine sve, da ugase i unište “ Donovo carstvo”, mukotrpno građeno na “korupciji i podmićivanju, uterivanju straha kolebljivcima i neposlušnima”. A, kad isteknu poslednje opomene, onda su  sledila  razrešenja i otkazi, “po kratkom postupku” kao u slučaju direktora JKP “Stari grad”, direktora  Doma zdravlja u Šapcu, lekara koji su odbili da sakupljaju sigurne glasove za Vuka Katar Jeremića!?

“Sve što je do sada u životu radio, Nebojša Zelenović je radio “polovično”, trudeći se da na poseban, rekli bismo opsesivan i patološki način privlači pažnju drugih i posebno javnosti”, rezime je onih Šapčana koji malo bolje poznaju ovog čoveka, a posebno kao nekakvog rukovodioca i političara. – Takav je bio na raznim ranijim mestima na kojima je radio i rukovodio.. Još Šapčani pamte njegove “besprizorne akcije i progone” dok je bio direktor Fonda za zdravstveno osiguranje u Šapcu…

Šabačka vladajuća struktura, a zvanična opozicija vladajućoj koaliciji na republičkom nivou mnogo je polagala na predsedničke izbore u Srbiji. Verovali su da će njihov kandidat, Vuk Jeremić, bar u njihovom gradu i opštini pobediti!? Sve su učinili da se to i desi.. Uterivali su strah u kosti kolebljivcima, tražili su maksimalnu mobilnost svih, posebno u sakupljanju takozvanih sigurnih glasova. Od cele opštine bili su napravili referendum za Jeremića, a protiv Vučića.

– Kako Dušana Petrovića više ne zanima ministarska fotelja, imao je dogovor sa Vukom Katar Jeremićem, da kad on postane predsednik Srbije, da na mesto premijera izgura njega! – tvrdi izvor antikorupcijskog portala Embargo iz Šapca. – I sve je Dušan Petrović upregao za ostvarenje toga cilja. Ali, narod nije ovoga puta mogao prevariti, pa je Vučić ubedljivo pobedio! Imao je dvadesetak hiljada glasova više od Jeremića. Pa njih je ovde potukao čak i “Beli”!? Besan, a nemoćan, Petrović je odmah “instruirao” gradonačelnika Zelenovića da izađe u javnost sa saopštenjem kako se pridružuju protestima širom Srbije protiv “diktature Aleksandra Vučića”!? Nisu čak mogli ni da sačekaju zvanično proglašenje rezultata izbora… Toliko su bili kivni na svoj narod, pa su brže bolje pojurili da pronađu dežurne krivce. Samo se čekalo na koga će upreti prstom “ šabački Don”…

Samo dan posle održanih aprilskih prošlogodišnjih izbora održan je sastanak kompletnog političkog aktiva koalicije okupljene oko “Pobeda za Šabac” sa samo jednom tačkom dnevnog reda: po hitnom postupku razrešiti sa funkcije glavnog krivca za totalni  krah na predsedničkim izborima.I to njegovom iznuđenom ostavkom?

I “kocka je pala” na dr Branka Vujkovića, direktora Doma zdravlja u Šapcu! Morao je biti sklonjen, jer je “Don” ocenio da se nije dovoljno angažovao za izbore u ovom javnom preduzeću, ali, i da je tobože napravio i neke druge rukovodeće propuste, koje, eto, tek su sada, dan posle izbora – primetili!?  (nastaviće se)

E.E.

Оставите одговор