Kena preuzeo kupljen  Klub vojske u Smederevskoj  Palanci

Radoslav Milojičić bio predsednik opštinske  Komisije u primopredaji vojnog kompleksa

Da li i šta Radoslav Milojičić Kena  zna o kitovima Severnog mora – ne znamo, ali da je bio veoma upućen u malverzaciju sa kupovinom prava prenosa korišćenja Doma vojske  od Direkcije za imovinu  Republike Srbije uz blagoslov Ministarstva vojske – postoje dokazi crno-na belo!!!

Gospodin Kena je na novinarska pitanja o ovoj aferi,  čiji repovi i danas podrivaju finansijske temelje ove siromašne srpske opštine, odgovarao prvo naivno i neupućeno, a na kraju i ljutito u stilu: „ kakve ja veze imam sa tim…Pa ja sam samo bio pomoćnik predsednika opštine.. I slične gluposti!?

DOM VOJSKE SMEDEREVSKA PALANKA

A, kad su novinari postali malo uporniji i sve dosadniji, Radoslav Milojičić Kena  je povisio ton. Ma bio je ljut: „ Ja sa tim nemam veze, ja nisam ništa potpisao…neka odgovara onaj ko je potpisao…ako je neko kriv mora i da odgovara pred zakonom“…  Rasipao je Kena  otrcane, napamet naučene fraze, verujući da je time rešio sve svoje probleme u vezi ovog slučaja: ali, što bi naš narod rekao „Ako laže Kena, ne laže rog“.

Embargo je došao u posed dokumenta, čiji faksimil i objavljujemo, odnosno zapisnika o primopredaji nepokretnosti Doma vojske iz ruku Direkcije za imovinu RS u ruke kupca, opštine Smederevska Palanka. Datum zapsinika je 18.jul 2011.godine!

-Ministarstvo odbrane je za postupak primopredaje Kluba vojske sa svim pratećim objektima formirala svoju Komisiju  odlukom ministra odbrane interni  broj 100-26/10 od 26. Juna 2011.godine u kojoj su bili pukovnik dr Aleksandar Ilić, vojni službenici Tundike  Rakonjac i Ljubomir Romčević – priča za Embargo službenik opštine koji je bio veoma upućen u ovaj slučaj. – E, sad dolazimo do onog najbitnijeg za ovaj slučaj: predsednik opštine Smederevska Palanka  svojim rešenjem broj 02-46/2011-01 od 29.06.2011. imenovao je svoju Komisiju za primopredaju. I gle čuda neviđenog: kao predsednik Komisije za primopredaju vojnog objekta pojavljuje se glavom i bradom Radoslav Milojičić Kena, u svojstvu pomoćnika predsednika opštine!!! Valjda ga je zato i postavio predsednik opštine, koji je u ovom slučaju bio samo formalno uključen i ništa više!  Na čelu opštinske Komisije je  onaj koji eto punih šest godina ne priča istinu i vara novinare kako o ovom slučaju nema ama baš nikakve veze… Otprilike kao sa lanjskim snegom.

Kao i svaki laički partijski funkcioner , Kena je zaboravio ili se pravi da je zaboravio da je iza  ovog slučaja ostala obimna dokumentacija,  u kojoj je njegovo  ime u prvom planu!  Istina, još dva člana je imala opštinska Komisija: Borislava  Pavlovića, opštinskog javnog pravobranioca i Ivana Jockovića, stručnog saradnika u istom tom pravobranilaštvu.

I još jedan detalj je takođe neoboriv i dodatnik dokaz Kenine laži: u zapisniku se konstatuje da su članovi obe Komsije bili na licu mesta i sve lično pregledali i odobrili primopredaju!? Naravno da Milojičić nije potpisnik ovog kupoprodajnog ugovora, ali, zar iko misli da on uopšte sa ovim slučajem nije mao nikakve veze? Naravno da ne misli. Jer, Kena je već od 2012.seo u fotelju predsednika opštine i time i zvanično preuzeo sve prerogative vlasti. Ono o čemu tada  očigledno nije razmišljao: da preuzima i odgovornost za učinjeno. Dok su njegove stranačke kolege bile na vlasti u zemlji – za njega nije bilo zime. Hladnoća je počela sa promenom vlasti u zemlji i u ovoj opštini:

-Stigli smo do 3 milijarde dinara koje ova opština duguje, što je rezultat prethodne vlasti i „Keninog poslovanja“ – zabrinuti su čelnici ove opštine. – Kako je vreme prolazilo,  tako su na svetlost dana izlazili novi i novi najblaže rečeno nepovoljni ugovori koje je lično potpisivao Radoslav Milojičić Kena…

Ekipa Embarga

Sutra: Donacije samo na papiru, ugovori mimo zakona…  

 

Skoro hiljadu i po kvadrata u centru grada!

Vojni kompleks se nalazio na adresi u Ulici Trg Heroja 37 u Smederevskoj  Palanci. Sastojao se od По +Пр-Сп  ukupne površine 1431,63 metra  kvadratna na katastarskoj parceli 2976 KO Smederevska Palanka 1, površine 21ara i 01 metar kvadratni upisan u List nepokretnosti  broj 7375 KO Smederevska Palanka 1.

Ovaj vojni kompleks bio je ne tako davno ponos grada i u njemu su se održavale sve važnije manifestacije ove opštine.

Оставите одговор