Ko je „Karambaša Crnobarski“ Donov čovek za kontrolu „Zelenka“ i Pajića!?

Polomila se žuta šabačka čivija

Šabačka žuta čivija je izgleda lupila u armirani beton i puca po svim šavovima preteći da rasturi ionako krhku vladajuću koaliciju između gradonačelnika Nebojše Zelenovića, predsednika Skupštine Nemanje Pajića i koalicionog partnera Sovranija Čonjagića..

Šabački Don sada ima velikih muka da objasni svojim političkim pulenima „ junošama“ Zelenoviću i Pajiću kakva je svrha bila posete Peći, slikanja i potpisivavanja nekakvih dokumenata tobožnje saradnje sa šiptarskim opštinskim rukovodstvom, jer je reakcija srpske javnosti bila više nego nepovoljna:

– Pajić se uspaničio, jer je prvi počeo „ da se izvinjava“ zbog posete Peći i slikanja u odelu i mokasinama na bosu nogu „ a la Edi Rama“ sa kolegom predsednikom šiptarske Skupštine opštine – tvrdi dobro obavešteni izvor antikorupcijskog portala Embargo iz Šapca. – Nisu očekivali toliko nepovoljnih reakcija naše javnosti, a zapravo i nisu shvatali ni zbog čega „ su poslati u tu bratsku posetu“?! Pajić je počeo da vrda, da izbegava javne razgovore na ovu temu! Upućeniji tvrde da je tražio hitno  objašnjenje od gradonačelnika i njegovog mentora, što je „šabačkog broj 1“ toliko razbesnelo da je kipteo od ljutnje… Onda je u javnosti pukla nova bruka sa „žutim“ opstruiranjem gradnje Spomen parka srpskim herojima na planini Cer!? U najnepovoljnijem trenutku za opstanak koalicije? „Zelenko“ se uplašio za svoju fotelju, jer veoma dobro zna kako je prošao njegov prethodnik Milošević, samo što u nekim sitnicama nije hteo da sluša… Pa mu je (ne)očekivano izglasano nepoverenje, kao fol zbog onih velikih poplava.

Odmah su održani hitni sastanci iza zatvorenih vrata u zgradi Arhiva, u kojoj inače sedi gradonačelnik sa najbližim saradnicima, ali i narodni poslanik Dušan Petrović, eks ministar DOS-a i Demokratske stranke, čovek u koga pored Jeremića i Đilasa i dvojice moćnih srpskih tajkuna, (jednog iz Beograda i drugog iz Novog Sada) – Amerika polaže najveće nade u akciji svrgavanja sa vlasti Aleksandra Vučića.

Ala Edi Rama, skupo odelo sa mokasinama na bosu nogu!?!

– Glavni je zaključio da nije vreme za pitanje poverenja gradonačelnika, ali je problem nastao oko drugog „pulena“ Nemanje Pajića, na koga se sumnja da bi u novonastalim okolnostima mogao da krene u rušenje vladajuće koalicije – tvrdi isti izvor Embarga iz Šapca. – Zato je angažovan „ Donov čovek za specijalne operacije“, koalicioni partner Sovranije Čonjagić, čovek poznatiji po „arhaičnom imenu Crnobarski Karambaša“. On je od prvog dana bio zadužen za promociju, odnosno uvođenje Nemanje Pajića u vladajuće strukture šabačkih moćnika, ali i da ga drži pod kontrolom?! Snagom autoriteta i pozicije na koju su postavili „Necaja“ ( Nemanju Pajića), pokušaće da ga ubede, da je poseta Peći morala da bude organizovana i promovisana bez obzira na šiptarske i albanske zastave i državna obeležja, da ima razloga zbog čega nisu suosnivači privrednog društva za izgradnju Spomen parka na Ceru… Uostalom, priča se, da mu Čonjagić nije samo omogućio da uđe u „Donovu ekipu“, nego  i da to sasvim lepo i oplodi….

Kako god bilo ubuduće, svima u Šapcu je danas sasvim jasno. Puklo im je pred očima sve! Da imaju gradsku vlast koja „ašikuje sa šiptarskim teroristima“, gazi po svojoj istoriji i precima i nada se da će ih Ameri i Englezi sačuvati na vlasti po svaku cenu. E, pa „neće da može“!

E.E.

Оставите одговор