Ko je maznuo 60 metara auto puta Ub-Lajkovac?

Nevoljama  na deonici Koridora 11 kao da nema kraja:

Još se strasti nisu stišale oko krivičnih prijava koje su podnete protiv odgovornih  za loše urađen auto-put Ub-Lajkovac, a resorno Ministarstvo građevine i saobraćaja  zadesila je nova nevolja: tehničkom kontrolom projekta i kompletne  dokumentacije otkriveno je, da je  ova deonica Koridora 11 kraća za čitavih 60 metara! Odnosno, da fali 60 metara auto-puta koji nečijom namernom ili slučajnom omaškom jednostavno  nije urađen.

– Treba sada pitati izvođače radova ( Puteve Užice, Planum, PZP Beograd) i nadzorni organ ( Institut za puteve), kako je moguće da je ova deonica UB-Lajkovac u dužini od 12,6 kilometara kraća za čitavih 60 metara – tvrdi sagovornik Embarga.

– U projektu jasno piše dužina, ali izvođači radova su tokom gradnje skratili put za čitavih 60 metara! Pitamo se, kako je kompletan auto-put prošao tehnički prijem kad je evidentno da je kraći od projektovanog? I ko će to sada nadoknaditi? Sada je to problem, jer i to se mora sada uraditi, ali o čijem trošku, odnosno od kojih sredstava, kad su sva sredstva predviđena za gradnju ove deonice Koridora 11 potrošena. Ili će i to ući u sanaciju neotvorenog „Mrkinog auto-puta“?

Za javnost i za istražne organe, posle novog otkrića –ostaje otvoreno pitanje: ko je maznuo 60 metara auto-puta, koga ima u projektu, ali ga nema na terenu? Da li je i ovo deo već uočenih nepravilnosti koje su obilovale tokom dugogodišnje gradnje ove deonice Koridora 11, zbog čega auto-put, koji nije ni zvanično otvoren – mora u debelu i hitnu sanaciju. Državu će to koštati dodatnih milijardu dinara iz budžeta. Računajući ranija uložena sredstva, ispade da će ovaj put koštati kao „ Svetog Petra kajgana“! I svi su krivi, osim graditelja Mrke? On od države čeka orden i ne zanimaju ga druge priče… Ponajmanje istražnih organa!

E.E.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор