Ko laže, a ko govori istinu: Mihajlovićeva protiv Trivana – Trivan protiv Mihajlovićeve!

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je krivična prijava protiv bivšeg ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana podneta zbog nesavesnog postupanja u oblasti regulisanja izgradnje mini hidroelektrana (MHE), a da će o tome da li ima elemenata za krivičnu prijavu odlučivati nadležni organi.

„Ne znam da li intervjuom koji je dao, Trivan nagoveštava da će se SPS pred izbore odreći politike Vlade ili je reč o nekim borbama unutar SPS-a, ali ono što znam jeste da su ministri odgovorni za resore koje vode. Sve što je Goran Trivan radio kao ministar pokazuje da je njemu stalo da bude prepoznat kao ekolog, umesto da brine o tome šta se zaista dešava sa životnom sredinom“, navela je Mihajlović, objavio je njen kabinet.

„Drugim rečima, čovek koji je bio ministar životne sredine danas pokušava da objasni kako nije odgovoran za to što se oglušio o svaku svoju obavezu da bi zaštitio istu tu životnu sredinu“, navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da, ukoliko je Trivanov cilj bio da od svih državnih funkcionera ekološki aktivisti samo njega ne napadaju, onda je taj cilj postigao, „ali je cena promovisanja njegovih političkih ideja i neuradjenog posla velika i plaćena je stvaranjem haosa u jednoj važnoj oblasti za državu i građane“.

„Ako je želeo da ostane aktivista, onda nikad nije ni trebalo da se prihvata ministarske funkcije. Posao ministra je da brine o donošenju zakona i propisa, a ne da bude aktivista u Vladi i da svojim nečinjenjem kreira atmosferu u kojoj će jedan dobar izvor energije kao što su MHE postati meta opravdanog nezadovoljstva građana i tema za one koji žele da politizuju ekologiju, a kojima je Trivan po stavovima očigledno najbliži“, kazala je Mihajlović.

Bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je u intervjuu za list „Danas“ da je krivična prijava protiv njega „neverovatan luping i tragikomičan pokušaj (ministrake Zorane Mihajlović) da odgovornost skine sa sebe i prebaci na nekog drugog“.

„Tragikomično je da glavni zagovornik izgradnje tih mini hidroelektrana podnosi prijavu protiv mene, koji sam bio protiv toga. Nema elemenata za takvu prijavu, ali bogami ima za njenu odgovornost zbog štete nanete Srbiji“, rekao je Trivan.

On je ocenio da je ministarka u toj priči eksponent i da je u vezi sa MHE reč o velikim interesima, visokim subvencijama i velikim profitima kojih se niko lako ne odriče.

N1/Beta

FOTO: mc.rs